Ook de verliezer van de finale zondag in Rio zal overigens niet met lege handen blijven staan. Voor de vicewereldkampioen 25 miljoen dollar (18,3 miljoen euro) klaar.

Brazilië en Nederland, die zaterdag de kleine finale spelen, strijden ook nog om een pak geld. Het land dat als derde eindigt, kan rekenen op een winstpremie van 22 miljoen dollar (17,4 miljoen euro). De verliezer van zaterdag gaat met 20 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) aan de haal.

In totaal reikt de FIFA 358 miljoen dollar (284,5 miljoen euro) aan prijzengeld uit. Dat geld wordt verdeeld over de 32 deelnemende landen. (Belga/TV)

Ook de verliezer van de finale zondag in Rio zal overigens niet met lege handen blijven staan. Voor de vicewereldkampioen 25 miljoen dollar (18,3 miljoen euro) klaar.Brazilië en Nederland, die zaterdag de kleine finale spelen, strijden ook nog om een pak geld. Het land dat als derde eindigt, kan rekenen op een winstpremie van 22 miljoen dollar (17,4 miljoen euro). De verliezer van zaterdag gaat met 20 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) aan de haal.In totaal reikt de FIFA 358 miljoen dollar (284,5 miljoen euro) aan prijzengeld uit. Dat geld wordt verdeeld over de 32 deelnemende landen. (Belga/TV)