De beslissende wedstrijd werd gespeeld in Stamford Bridge, de thuishaven van Eden Hazard en Chelsea. Wolfsburg, dat werd aangemoedigd door de al in Londen aanwezige fans van München en Dortmund, lag voortdurend onder maar Lyon maakte de kansen niet af.

Treble voor Wolfsburg

Uiteindelijk kwam het winnende doelpunt er vanop de stip, in de 74ste minuut. Martina Müller, geen familie van Bayernaanvaller Thomas Müller maar wel met hetzelfde rugnummer (25), zette de elfmeter feilloos om. Een pegel liet Lyongoalie Bouhaddi kansloos.

Naast de beker met de grote oren heeft de Duitse club ook de landstitel én de nationale beker gepakt, van een boerenjaar gesproken. In de competitie eindigde Wolfsburg na 22 speeldagen op de eerste plaats, met vier punten voorsprong op Turbine Potsdam.

Tegen datzelfde Potsdam speelden ze afgelopen weekend ook de bekerfinale. Daarin haalden de speelsters van trainer Ralf Kellerman het met 3-2. Het zijn meteen de eerste drie prijzen in de clubgeschiedenis.

Einde aan zegereeks van 120 wedstrijden

Daar waar het bij Wolfsburg nog relatief moeizaam verliep in de competitie, walste de vrouwenploeg van Lyon over de tegenstand heen in de Franse competitie. De speelsters zijn, met nog één wedstrijd voor de boeg, kampioen vóór eerste achtervolger PSG. Het puntenverschil bedraagt tien punten.

Bovendien wist Lyon alle 21 competitiewedstrijden te winnen, waarin ze maar liefst 129 doelpunten maakten en er slechts vijf slikten. In de beker strandde Lyon wel in de halve finales, toen het na strafschoppen de duimen moest leggen voor Montpellier. Met het verlies van Lyon in de Champions League komt dan ook een einde aan een zegereeks van 120 (!) wedstrijden in de reguliere speeltijd.

Voor Les Fenottes was het al de vierde Champions Leaguefinale op rij, telkens tegen een Duitse tegenstander. De dames wonnen er twee. (ML)

Hier de enige goal uit de wedstrijd:

De beslissende wedstrijd werd gespeeld in Stamford Bridge, de thuishaven van Eden Hazard en Chelsea. Wolfsburg, dat werd aangemoedigd door de al in Londen aanwezige fans van München en Dortmund, lag voortdurend onder maar Lyon maakte de kansen niet af.Treble voor Wolfsburg Uiteindelijk kwam het winnende doelpunt er vanop de stip, in de 74ste minuut. Martina Müller, geen familie van Bayernaanvaller Thomas Müller maar wel met hetzelfde rugnummer (25), zette de elfmeter feilloos om. Een pegel liet Lyongoalie Bouhaddi kansloos.Naast de beker met de grote oren heeft de Duitse club ook de landstitel én de nationale beker gepakt, van een boerenjaar gesproken. In de competitie eindigde Wolfsburg na 22 speeldagen op de eerste plaats, met vier punten voorsprong op Turbine Potsdam. Tegen datzelfde Potsdam speelden ze afgelopen weekend ook de bekerfinale. Daarin haalden de speelsters van trainer Ralf Kellerman het met 3-2. Het zijn meteen de eerste drie prijzen in de clubgeschiedenis. Einde aan zegereeks van 120 wedstrijdenDaar waar het bij Wolfsburg nog relatief moeizaam verliep in de competitie, walste de vrouwenploeg van Lyon over de tegenstand heen in de Franse competitie. De speelsters zijn, met nog één wedstrijd voor de boeg, kampioen vóór eerste achtervolger PSG. Het puntenverschil bedraagt tien punten.Bovendien wist Lyon alle 21 competitiewedstrijden te winnen, waarin ze maar liefst 129 doelpunten maakten en er slechts vijf slikten. In de beker strandde Lyon wel in de halve finales, toen het na strafschoppen de duimen moest leggen voor Montpellier. Met het verlies van Lyon in de Champions League komt dan ook een einde aan een zegereeks van 120 (!) wedstrijden in de reguliere speeltijd. Voor Les Fenottes was het al de vierde Champions Leaguefinale op rij, telkens tegen een Duitse tegenstander. De dames wonnen er twee. (ML) Hier de enige goal uit de wedstrijd: