De gesprekken tussen de ondernemer en de club hebben wel nog niet tot een concrete deal geleid en ook een gevraagde overnameprijs is niet bekend.

De gesprekken gaan over de 80 procent aandelen van zakenman Frits Schrouff. Het stadion met 20.000 zitjes is in handen van de gemeente Kerkrade, thuisbasis van Roda JC.

De club zit al een paar jaar in zwaar financieel weer en was op zoek naar een nieuwe externe investeerder die hem van de financiële ondergang kan redden. Daarbij zijn de nodige horden te nemen. De club moet ten laatste maandag een bankgarantie van bijna een miljoen euro kunnen voorleggen aan de Nederlandse voetbalbond, zoniet wordt de club in competitie drie punten afgetrokken - Roda kreeg eerder dit seizoen al zo'n straf vanwege de financiële chaos. De volgende stap is het intrekken van de licentie, waardoor de club niet meer zou mogen aantreden in het Nederlandse profvoetbal.

Met de komst van Vandenhaute zou de dreiging van faillissement afgewend zijn. Vandenhaute houdt wel nog een slag om de arm. Definitief groen licht volgt pas na een boekenonderzoek. Dat kan een dealbreker zijn, vanwege de financiële chaos waarin de club verkeert.

Eind 2017 deed Vandenhaute al een bod op RSC Anderlecht. Marc Coucke stak hem toen de loef af. De gewezen sportjournalist slaagde er in 2009 wel in de Vlaamse wielerklassiekers Ronde van Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad over te nemen. Later bracht hij in zijn Flanders Classics ook nog Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl onder.

De gesprekken tussen de ondernemer en de club hebben wel nog niet tot een concrete deal geleid en ook een gevraagde overnameprijs is niet bekend.De gesprekken gaan over de 80 procent aandelen van zakenman Frits Schrouff. Het stadion met 20.000 zitjes is in handen van de gemeente Kerkrade, thuisbasis van Roda JC. De club zit al een paar jaar in zwaar financieel weer en was op zoek naar een nieuwe externe investeerder die hem van de financiële ondergang kan redden. Daarbij zijn de nodige horden te nemen. De club moet ten laatste maandag een bankgarantie van bijna een miljoen euro kunnen voorleggen aan de Nederlandse voetbalbond, zoniet wordt de club in competitie drie punten afgetrokken - Roda kreeg eerder dit seizoen al zo'n straf vanwege de financiële chaos. De volgende stap is het intrekken van de licentie, waardoor de club niet meer zou mogen aantreden in het Nederlandse profvoetbal. Met de komst van Vandenhaute zou de dreiging van faillissement afgewend zijn. Vandenhaute houdt wel nog een slag om de arm. Definitief groen licht volgt pas na een boekenonderzoek. Dat kan een dealbreker zijn, vanwege de financiële chaos waarin de club verkeert. Eind 2017 deed Vandenhaute al een bod op RSC Anderlecht. Marc Coucke stak hem toen de loef af. De gewezen sportjournalist slaagde er in 2009 wel in de Vlaamse wielerklassiekers Ronde van Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad over te nemen. Later bracht hij in zijn Flanders Classics ook nog Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl onder.