De 33-jarige Baskische middenvelder sloot vorig seizoen af in schoonheid met winst in de Champions League, hoewel hij er door een schorsing niet bij was in de finale tegen Atlético Madrid. Waarom koos hij voor Bayern?

"Eigenlijk had ik nog een contract tot 2016 bij Real, dus ik was blij dat ze me lieten gaan. Er waren veel redenen om voor Bayern te kiezen, maar dat Pep Guardiola er trainer is, was er zeker één van", aldus Alonso, die verder ook vertelt waarom hij zo uitkeek naar de samenwerking met de ex-Barçatrainer. "Dat ik nog meer kan leren over voetbal onder zijn leiding is ongelooflijk motiverend. Pep beheerst het spelletje in al zijn facetten. Hij legt zijn manier van denken niet op, maar hij overtuigt ons gewoon van zijn ideeën. Als je daarin slaagt als coach, dan weet je dat spelers dat beetje extra willen doen."

Alonso werd vanwege zijn belang voor het team al vergeleken met Franz Beckenbauer. Is hij de 'kapitein' van een team vol leiders? "Ik ben nog nooit in mijn carrière kapitein geweest. Bij Liverpool had je Steven Gerrard, Jamie Carragher en Sami Hyypia, en bij Real Madrid vervulden Iker Casillas en Sergio Ramos die rol. Bij Bayern is de kapitein Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger of Manuel Neuer."

Alonso is er tot slot van overtuigd dat nog meer Spanjaarden de stap naar de Bundesliga zullen zetten. "Tot voor kort leek de enige mogelijke bestemming voor een Spaanse voetballer de Premier League. Maar Raúl, die in 2010 van Real naar Schalke 04 verhuisde, heeft de weg naar de Bundesliga opengelegd."

De 33-jarige Baskische middenvelder sloot vorig seizoen af in schoonheid met winst in de Champions League, hoewel hij er door een schorsing niet bij was in de finale tegen Atlético Madrid. Waarom koos hij voor Bayern? "Eigenlijk had ik nog een contract tot 2016 bij Real, dus ik was blij dat ze me lieten gaan. Er waren veel redenen om voor Bayern te kiezen, maar dat Pep Guardiola er trainer is, was er zeker één van", aldus Alonso, die verder ook vertelt waarom hij zo uitkeek naar de samenwerking met de ex-Barçatrainer. "Dat ik nog meer kan leren over voetbal onder zijn leiding is ongelooflijk motiverend. Pep beheerst het spelletje in al zijn facetten. Hij legt zijn manier van denken niet op, maar hij overtuigt ons gewoon van zijn ideeën. Als je daarin slaagt als coach, dan weet je dat spelers dat beetje extra willen doen." Alonso werd vanwege zijn belang voor het team al vergeleken met Franz Beckenbauer. Is hij de 'kapitein' van een team vol leiders? "Ik ben nog nooit in mijn carrière kapitein geweest. Bij Liverpool had je Steven Gerrard, Jamie Carragher en Sami Hyypia, en bij Real Madrid vervulden Iker Casillas en Sergio Ramos die rol. Bij Bayern is de kapitein Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger of Manuel Neuer." Alonso is er tot slot van overtuigd dat nog meer Spanjaarden de stap naar de Bundesliga zullen zetten. "Tot voor kort leek de enige mogelijke bestemming voor een Spaanse voetballer de Premier League. Maar Raúl, die in 2010 van Real naar Schalke 04 verhuisde, heeft de weg naar de Bundesliga opengelegd."