Wat al een tijdje in de lucht hing is nu ook officieel: de middenvelder van Barcelona trekt op het einde van dit seizoen naar Qatar. Xavi's vader, Joaquin Hernandez, bevestigde de transfer op de Spaanse radio: 'Het moment om afscheid te nemen is gekomen. Xavi heeft hier heel goed over nagedacht. Het aanbod dat hij kreeg, is indrukwekkend.'

De balvirtuoos kan bij Al Sadd blijven voetballen en zich rustig voorbereiden op het trainerschap. Met deze overstap treedt de balvirtuoos in de voetstappen van Real-icoon Raúl, die in 2012 ook ging uitbollen bij de club uit Qatar.

De 35-jarige middenvelder speelde meer dan 760 matchen voor Barça. Xavi is een jeugdproduct van de Catalanen en debuteerde in de hoofdmacht in 1998. Sindsdien bouwde hij een indrukwekkend palmares op: 8x Spaans kampioen, 2x keer Copa del Rey, 3x Champions League, 2x Spaanse supercup, 2x Europees kampioen én 1x wereldkampioen. De komende weken kan hij aan dat rijtje nog een derde Spaanse beker en een vierde Champions League aan toevoegen. (MDL)

Wat al een tijdje in de lucht hing is nu ook officieel: de middenvelder van Barcelona trekt op het einde van dit seizoen naar Qatar. Xavi's vader, Joaquin Hernandez, bevestigde de transfer op de Spaanse radio: 'Het moment om afscheid te nemen is gekomen. Xavi heeft hier heel goed over nagedacht. Het aanbod dat hij kreeg, is indrukwekkend.' De balvirtuoos kan bij Al Sadd blijven voetballen en zich rustig voorbereiden op het trainerschap. Met deze overstap treedt de balvirtuoos in de voetstappen van Real-icoon Raúl, die in 2012 ook ging uitbollen bij de club uit Qatar. De 35-jarige middenvelder speelde meer dan 760 matchen voor Barça. Xavi is een jeugdproduct van de Catalanen en debuteerde in de hoofdmacht in 1998. Sindsdien bouwde hij een indrukwekkend palmares op: 8x Spaans kampioen, 2x keer Copa del Rey, 3x Champions League, 2x Spaanse supercup, 2x Europees kampioen én 1x wereldkampioen. De komende weken kan hij aan dat rijtje nog een derde Spaanse beker en een vierde Champions League aan toevoegen. (MDL)