Wat het resultaat ook wordt, San Marino schrijft vanavond in Wembley sowieso geschiedenis. Nooit eerder kon meer geld worden gewonnen met het gokken op een voetbalwedstrijd, dan met een zege van de dwergstaat in Engeland, in groep H van de WK-kwalificatiecampagne voor het WK 2014. Dat meldt The Guardian.

Durvers kunnen bij de 'bookies' 150 keer hun inzet terugwinnen als San Marino met de volle buit aan de haal gaat. Ter vergelijking: dat is meer dan William Hill uitkeert aan gokkers die geloven dat wetenschappers binnen de twaalf maanden het bestaan van de yeti of het monster van Loch Ness bekendmaken (100 tegen 1).

Giampaolo Mazza, de trainer van San Marino, gelooft alvast niet in een mirakel. "De enige zekerheid is dat we zullen verliezen. We zullen een defensieve wedstrijd spelen en de kansen voor hun spitsen proberen te beperken."

Verliezen

San Marino verloor 108 van de 114 interlands die het sinds 1990 speelde. Het kon 19 keer scoren en moest 473 doelpunten incasseren, waaronder een 13-0 tegen Duitsland in 2006, een 10-0 tegen Polen in 2009 en een 11-0 tegen Nederland in 2011. Op de wereldranglijst van de FIFA deelt het de laatste plaats met Bhutan en de Turks- en Caicoseilanden.

Er zijn stemmen om San Marino uit de WK-kwalificatiecampagne te houden of alleszins een prekwalificatietoernooi te laten spelen met andere dwergstaten als Liechtenstein en Andorra. Mazza is het daar niet mee eens: "San Marino is een onafhankelijke staat en heeft alle recht om aan dit toernooi deel te nemen." (KVDA)

Wat het resultaat ook wordt, San Marino schrijft vanavond in Wembley sowieso geschiedenis. Nooit eerder kon meer geld worden gewonnen met het gokken op een voetbalwedstrijd, dan met een zege van de dwergstaat in Engeland, in groep H van de WK-kwalificatiecampagne voor het WK 2014. Dat meldt The Guardian. Durvers kunnen bij de 'bookies' 150 keer hun inzet terugwinnen als San Marino met de volle buit aan de haal gaat. Ter vergelijking: dat is meer dan William Hill uitkeert aan gokkers die geloven dat wetenschappers binnen de twaalf maanden het bestaan van de yeti of het monster van Loch Ness bekendmaken (100 tegen 1). Giampaolo Mazza, de trainer van San Marino, gelooft alvast niet in een mirakel. "De enige zekerheid is dat we zullen verliezen. We zullen een defensieve wedstrijd spelen en de kansen voor hun spitsen proberen te beperken." Verliezen San Marino verloor 108 van de 114 interlands die het sinds 1990 speelde. Het kon 19 keer scoren en moest 473 doelpunten incasseren, waaronder een 13-0 tegen Duitsland in 2006, een 10-0 tegen Polen in 2009 en een 11-0 tegen Nederland in 2011. Op de wereldranglijst van de FIFA deelt het de laatste plaats met Bhutan en de Turks- en Caicoseilanden. Er zijn stemmen om San Marino uit de WK-kwalificatiecampagne te houden of alleszins een prekwalificatietoernooi te laten spelen met andere dwergstaten als Liechtenstein en Andorra. Mazza is het daar niet mee eens: "San Marino is een onafhankelijke staat en heeft alle recht om aan dit toernooi deel te nemen." (KVDA)