Westerlo maakte aan het eind van de transferperiode werk van enkele opvallende versterkingen. De laatste aanwinst is Jeanvion Yulu-Matondo. De voormalige Club Bruggespeler kwam over van het Bulgaarse Levski Sofia, waar zijn contract afliep. De inmiddels 25-jarige Belg maakte zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie in 2005 tijdens de Brugse derby. Achteraf werd er gesproken van een uitzonderlijk talent. Fysiek erg sterk en bovendien begenadigd met een enorm acceleratievermogen.

Toch zocht Yulu-Matondo in 2008 zijn heil bij het Nederlandse Roda JC uit angst om geen speelminuten meer te krijgen.

Zijn trainer bij Roda JC, Harm van Veldhoven, weet waar het schoentje toen knelde. "Yulu maakte veel meters, maar miste rendement in zijn acties. Te vaak teerde hij enkel op zijn kracht en verloor hij daardoor het overzicht. Bij Roda kende hij aanvankelijk een goede periode, waarin hij veel speelde, maar het laatste half jaar voor zijn vertrek naar Levski Sofia kon hij zich mentaal steeds moeilijker opladen."

"Hij is een speler die zich voor honderd procent moet kunnen concentreren op het voetbal. Met drie mensen voorin kan hij als buitenspeler gebruikt worden, maar hij is op zijn best in een systeem met twee spitsen."

Met Yulu-Matondo erbij kan Jan Ceulemans plots rekenen op zeven aanvallers: William Owusu, Liliu, Marcão, Shlomi Arbeitman, Dieter Dekelver en Stijn De Smet.

"Het probleem is alleen dat veel van onze spitsen de laatste tijd door blessures werden geteisterd", vertelt Danny Vlayen, de Westelse assistent-trainer. "Nu De Smet in vorm geraakt en Arbeitman erbij komt, zullen we ook kunnen afstappen van het systeem met één spits dat we de laatste weken hanteerden."

"Yulu-Matondo hebben wij aangetrokken om iets meer te brengen op de rechterbuitenkant. Hij is eigenlijk de vervanger voor Christian Brüls." (AvV)

Westerlo maakte aan het eind van de transferperiode werk van enkele opvallende versterkingen. De laatste aanwinst is Jeanvion Yulu-Matondo. De voormalige Club Bruggespeler kwam over van het Bulgaarse Levski Sofia, waar zijn contract afliep. De inmiddels 25-jarige Belg maakte zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie in 2005 tijdens de Brugse derby. Achteraf werd er gesproken van een uitzonderlijk talent. Fysiek erg sterk en bovendien begenadigd met een enorm acceleratievermogen. Toch zocht Yulu-Matondo in 2008 zijn heil bij het Nederlandse Roda JC uit angst om geen speelminuten meer te krijgen. Zijn trainer bij Roda JC, Harm van Veldhoven, weet waar het schoentje toen knelde. "Yulu maakte veel meters, maar miste rendement in zijn acties. Te vaak teerde hij enkel op zijn kracht en verloor hij daardoor het overzicht. Bij Roda kende hij aanvankelijk een goede periode, waarin hij veel speelde, maar het laatste half jaar voor zijn vertrek naar Levski Sofia kon hij zich mentaal steeds moeilijker opladen." "Hij is een speler die zich voor honderd procent moet kunnen concentreren op het voetbal. Met drie mensen voorin kan hij als buitenspeler gebruikt worden, maar hij is op zijn best in een systeem met twee spitsen." Met Yulu-Matondo erbij kan Jan Ceulemans plots rekenen op zeven aanvallers: William Owusu, Liliu, Marcão, Shlomi Arbeitman, Dieter Dekelver en Stijn De Smet. "Het probleem is alleen dat veel van onze spitsen de laatste tijd door blessures werden geteisterd", vertelt Danny Vlayen, de Westelse assistent-trainer. "Nu De Smet in vorm geraakt en Arbeitman erbij komt, zullen we ook kunnen afstappen van het systeem met één spits dat we de laatste weken hanteerden." "Yulu-Matondo hebben wij aangetrokken om iets meer te brengen op de rechterbuitenkant. Hij is eigenlijk de vervanger voor Christian Brüls." (AvV)