De 25-jarige Yves Makabu Ma-Kalambay is een goede jeugdvriend van Vincent Kompany en lag een aantal jaren geleden onder contract bij Chelsea, maar de Belg met Congolese roots zat sinds afgelopen zomer zonder club na een passage vorig seizoen bij het Welshe Swansea City.

Bij YR KV Mechelen moesten ze wel speciale toestemming vragen aan de Belgische voetbalbond voor de doelman, aangezien geel-rood eerst moest aantonen dat Wouter Biebauw - de doublure van Olivier Renard - momenteel onbekwaam is om te spelen.

Ma-Kalambay koos in 2010 definitef voor de Congolese nationale ploeg, nadat hij twee jaar eerder bij de Rode Duivels werd opgeroepen en ook een invalbeurt beleefde op de Olympische Spelen in Peking.

De 1,98 meter grote goalie maakte eind augustus, bij een test, een goede indruk op keeperstrainer Luc Deville en vooral ook op sportief directeur Fi Vanhoof. Die laatste benadruk zijn sterke communicatie, zijn atletisch vermogen én zijn ambitie om de concurrentie aan te gaan met international Renard. (FV)

De 25-jarige Yves Makabu Ma-Kalambay is een goede jeugdvriend van Vincent Kompany en lag een aantal jaren geleden onder contract bij Chelsea, maar de Belg met Congolese roots zat sinds afgelopen zomer zonder club na een passage vorig seizoen bij het Welshe Swansea City. Bij YR KV Mechelen moesten ze wel speciale toestemming vragen aan de Belgische voetbalbond voor de doelman, aangezien geel-rood eerst moest aantonen dat Wouter Biebauw - de doublure van Olivier Renard - momenteel onbekwaam is om te spelen. Ma-Kalambay koos in 2010 definitef voor de Congolese nationale ploeg, nadat hij twee jaar eerder bij de Rode Duivels werd opgeroepen en ook een invalbeurt beleefde op de Olympische Spelen in Peking. De 1,98 meter grote goalie maakte eind augustus, bij een test, een goede indruk op keeperstrainer Luc Deville en vooral ook op sportief directeur Fi Vanhoof. Die laatste benadruk zijn sterke communicatie, zijn atletisch vermogen én zijn ambitie om de concurrentie aan te gaan met international Renard. (FV)