S/VM:Vorig seizoen scheurde je je achillespees. Dacht je toen: dit is het einde?

Javier Zanetti: "Helemaal niet. Ik voelde al meteen dat het mijn achillespees was, maar het eerste wat door mijn hoofd ging, was: als ik morgen geopereerd word, zal ik tegen oktober terug aan de looptraining kunnen beginnen."

S/VM: Na je blessure kreeg je heel wat steunbetuigingen. Welke verraste je het meest?

"Die van David Beckham. Ik stond vaak tegen hem op het veld, maar we zijn geen vrienden. Hij sms'te: 'Maak je geen zorgen, ik had dezelfde blessure. Je zal sterker dan ooit terugkomen.' En dan was er ook die van José Mourinho, maar dat is geen verrassing. Hij was een van de eersten die belde. Hij maakt eigenlijk nog altijd deel uit van ons team. Ik denk dat hij hier vroeg of laat zal terugkeren, maar tegen dan zal ik waarschijnlijk niet meer op het veld staan."

S/VM: Zit er enige waarheid in de geruchten dat er een plaatsje voor je wordt vrijgehouden als coach van Inter?

"Dat is absolute onzin. Net zoals het fabeltje dat de Argentijnen de baas zijn in de kleedkamer. Ik zal mijn mening geven als voorzitter Massimo Moratti mij dat vraagt, maar iedereen die denkt dat ik invloed heb op zijn beslissingen overschat mij en onderschat hem. Nee, na mijn carrière zou ik wel graag actief blijven binnen de club als de verbindingspersoon tussen het team en de voorzitter. Ik geloof dat jullie in de media zo iemand 'de sterke man' noemen."

(DB)

S/VM:Vorig seizoen scheurde je je achillespees. Dacht je toen: dit is het einde?Javier Zanetti: "Helemaal niet. Ik voelde al meteen dat het mijn achillespees was, maar het eerste wat door mijn hoofd ging, was: als ik morgen geopereerd word, zal ik tegen oktober terug aan de looptraining kunnen beginnen."S/VM: Na je blessure kreeg je heel wat steunbetuigingen. Welke verraste je het meest?"Die van David Beckham. Ik stond vaak tegen hem op het veld, maar we zijn geen vrienden. Hij sms'te: 'Maak je geen zorgen, ik had dezelfde blessure. Je zal sterker dan ooit terugkomen.' En dan was er ook die van José Mourinho, maar dat is geen verrassing. Hij was een van de eersten die belde. Hij maakt eigenlijk nog altijd deel uit van ons team. Ik denk dat hij hier vroeg of laat zal terugkeren, maar tegen dan zal ik waarschijnlijk niet meer op het veld staan."S/VM: Zit er enige waarheid in de geruchten dat er een plaatsje voor je wordt vrijgehouden als coach van Inter?"Dat is absolute onzin. Net zoals het fabeltje dat de Argentijnen de baas zijn in de kleedkamer. Ik zal mijn mening geven als voorzitter Massimo Moratti mij dat vraagt, maar iedereen die denkt dat ik invloed heb op zijn beslissingen overschat mij en onderschat hem. Nee, na mijn carrière zou ik wel graag actief blijven binnen de club als de verbindingspersoon tussen het team en de voorzitter. Ik geloof dat jullie in de media zo iemand 'de sterke man' noemen."(DB)