Het was 1995 toen Javier Zanetti aankwam in Milaan, waar hij zich al snel ontwikkelde tot een onmisbare schakel in het eerste elftal van Inter. De Argentijn groeide uit tot publiekslieveling nummer 1 en een vaste waarde op de rechtsback. In de 19 jaar dat het clubicoon in het Giuseppe Meazza heeft vertoeft, trok hij liefst 857 keer het blauw-zwarte truitje aan en bezorgde hij de Nerazzurri tal van trofeeën. Zo won hij met Inter vijf keer de landstitel, vier keer de Italiaanse beker, vier keer de Italiaanse Supercup, de UEFA Cup, de Champions League en het WK voor clubs.

In zijn afscheidsmatch begon Zanetti nog op de bank, maar toen hij in minuut 52 mocht invallen werd het thuispubliek euforisch. Hoewel het op dat moment al 3-1 stond en de wedstrijd zo goed als gespeeld was, werd iedere baltoets van de Argentijn met gejuich onthaald. Uiteindelijk werd won Inter met 4-1 van Lazio en kon het feest na het laatste fluitsignaal worden ingezet. (FVA)

Het was 1995 toen Javier Zanetti aankwam in Milaan, waar hij zich al snel ontwikkelde tot een onmisbare schakel in het eerste elftal van Inter. De Argentijn groeide uit tot publiekslieveling nummer 1 en een vaste waarde op de rechtsback. In de 19 jaar dat het clubicoon in het Giuseppe Meazza heeft vertoeft, trok hij liefst 857 keer het blauw-zwarte truitje aan en bezorgde hij de Nerazzurri tal van trofeeën. Zo won hij met Inter vijf keer de landstitel, vier keer de Italiaanse beker, vier keer de Italiaanse Supercup, de UEFA Cup, de Champions League en het WK voor clubs. In zijn afscheidsmatch begon Zanetti nog op de bank, maar toen hij in minuut 52 mocht invallen werd het thuispubliek euforisch. Hoewel het op dat moment al 3-1 stond en de wedstrijd zo goed als gespeeld was, werd iedere baltoets van de Argentijn met gejuich onthaald. Uiteindelijk werd won Inter met 4-1 van Lazio en kon het feest na het laatste fluitsignaal worden ingezet. (FVA)