Het rommelt al langer in de bestuurskamer van de Catalaanse grootmacht. Twee van de vier vicevoorzitters van de club, Emili Rousaud en Enrique Tombas, stapten op, naast bestuursleden Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia en Maria Texidor. De club zelf reageerde nog niet op het nieuws.

In de open brief wordt uitgelegd dat de directeurs vragen hebben bij het beleid van voorzitter Josep Maria Bartomeu en meer bepaald bij de aanpak van de coronacrisis. Die heeft een zware financiële impact bij de Catalaanse grootmacht, wat eerder al leidde tot een drastische salarisvermindering voor de spelers. Lionel Messi en co leverden zeventig procent van hun loon in en moesten dat via de media vernemen. De opgestapte bestuursleden vragen Bartomeu vervroegde voorzittersverkiezingen te houden en bekritiseerden het feit dat eerder dit jaar een bedrijf werd ingehuurd om na te gaan wat er van de club verschijnt op sociale media.

Barça kroonde zich de voorbije elf jaar liefst acht keer tot landskampioen in Spanje en stond ook aan de leiding toen LaLiga vorige maand werd stopgezet, een maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Spanje is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld, met 15.238 overlijdens en meer dan 150.000 besmettingen.

Het rommelt al langer in de bestuurskamer van de Catalaanse grootmacht. Twee van de vier vicevoorzitters van de club, Emili Rousaud en Enrique Tombas, stapten op, naast bestuursleden Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia en Maria Texidor. De club zelf reageerde nog niet op het nieuws. In de open brief wordt uitgelegd dat de directeurs vragen hebben bij het beleid van voorzitter Josep Maria Bartomeu en meer bepaald bij de aanpak van de coronacrisis. Die heeft een zware financiële impact bij de Catalaanse grootmacht, wat eerder al leidde tot een drastische salarisvermindering voor de spelers. Lionel Messi en co leverden zeventig procent van hun loon in en moesten dat via de media vernemen. De opgestapte bestuursleden vragen Bartomeu vervroegde voorzittersverkiezingen te houden en bekritiseerden het feit dat eerder dit jaar een bedrijf werd ingehuurd om na te gaan wat er van de club verschijnt op sociale media. Barça kroonde zich de voorbije elf jaar liefst acht keer tot landskampioen in Spanje en stond ook aan de leiding toen LaLiga vorige maand werd stopgezet, een maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Spanje is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld, met 15.238 overlijdens en meer dan 150.000 besmettingen.