Dat het steeds moeilijker wordt voor Belgische clubs om hun grootste talenten in de eigen rangen te houden, blijkt nog maar eens. Het net 16 geworden Belgische talent Adnan Januzaj verlaat de jeugd van RSC Anderlecht en tekende een contract van vier jaar bij Manchester United.

Ook andere Europese clubs hadden hun oog laten vallen op de linksvoetige aanvallende middenvelder. Zo liep Januzaj, die sinds zijn 10 jaar bij Anderlecht voetbalt, al stage bij het Engelse Aston Villa en toont het Franse Lille, de club van Eden Hazard, al enkele jaren belangstelling.

Maar met een maandsalaris van 12.000 euro (en een oplopende vergoeding van het tweede jaar) deed Manchester United de jonge Januzaj blijkbaar het meest aanlokkelijke voorstel.

Dat het steeds moeilijker wordt voor Belgische clubs om hun grootste talenten in de eigen rangen te houden, blijkt nog maar eens. Het net 16 geworden Belgische talent Adnan Januzaj verlaat de jeugd van RSC Anderlecht en tekende een contract van vier jaar bij Manchester United. Ook andere Europese clubs hadden hun oog laten vallen op de linksvoetige aanvallende middenvelder. Zo liep Januzaj, die sinds zijn 10 jaar bij Anderlecht voetbalt, al stage bij het Engelse Aston Villa en toont het Franse Lille, de club van Eden Hazard, al enkele jaren belangstelling. Maar met een maandsalaris van 12.000 euro (en een oplopende vergoeding van het tweede jaar) deed Manchester United de jonge Januzaj blijkbaar het meest aanlokkelijke voorstel.