'Het is tijd om nederig te zijn en vanaf nul te herbeginnen', zegt Zico in het Duitse Bild. 'Ik hoor nu links en rechts dat de 1-7 pandoering tegen Duitsland in de halve finale slechts een uitschuiver was. Maar dat klopt niet. Zo'n nederlaag is gewoon niet te aanvaarden. We moeten niet langer ontkennen dat er heel wat zaken moeten veranderen.'

Duitsland

Volgens de huidige coach van het Qatarese Al-Gharafa Sports Club moet de Braziliaanse voetbalbond de mosterd halen bij de Duitsers. Na het dramatisch verlopen EK van 2000 in België en Nederland hervormde de Duitse federatie het opleidingssysteem radicaal. Veertien jaar later pakte de Mannschaft zijn vierde wereldtitel.

'We moeten naar dat voorbeeld kijken als we het over onze jongeren hebben', zegt Zico. 'Het ontwikkelen van onze talenten moet de eerste prioriteit worden.' (Belga/KVDA)

'Het is tijd om nederig te zijn en vanaf nul te herbeginnen', zegt Zico in het Duitse Bild. 'Ik hoor nu links en rechts dat de 1-7 pandoering tegen Duitsland in de halve finale slechts een uitschuiver was. Maar dat klopt niet. Zo'n nederlaag is gewoon niet te aanvaarden. We moeten niet langer ontkennen dat er heel wat zaken moeten veranderen.' DuitslandVolgens de huidige coach van het Qatarese Al-Gharafa Sports Club moet de Braziliaanse voetbalbond de mosterd halen bij de Duitsers. Na het dramatisch verlopen EK van 2000 in België en Nederland hervormde de Duitse federatie het opleidingssysteem radicaal. Veertien jaar later pakte de Mannschaft zijn vierde wereldtitel. 'We moeten naar dat voorbeeld kijken als we het over onze jongeren hebben', zegt Zico. 'Het ontwikkelen van onze talenten moet de eerste prioriteit worden.' (Belga/KVDA)