Zinédine Zidane volgt opleiding tot algemeen manager

© Image Globe

Franse oud-topvoetballer keert terug naar de schoolbanken.

De inmiddels 39-jarige ex-middenvelder volgt een opleiding tot algemeen manager van een sportvereniging in Limoges, aan het scholencentrum van recht en economie.

Zizou, momenteel bij Real Madrid aan de slag als directeur voetbal – na het vertrek van Jorge Valdano – wil verschillende mogelijkheden openhouden voor de toekomst. Dat verklaarde hij toch op L’Equipe TV, in het programma Alonzo Dimanche.

“Ik mis vanzelfsprekend het veld”, zegt hij. “Natuurlijk had ik nog een of twee jaar verder kunnen voetballen, maar ik heb er nog altijd geen spijt van dat ik in 2006 stopte. Mijn hele leven draaide rond voetbal. Nu nog, maar ik geniet er van op een andere manier.”

Op de vraag of hij een trainersloopbaan overweegt, liet Zidane niet meteen in zijn kaarten kijken. “Het echte vuur is er nog niet”, bekende hij. “We zien wel, maar het kriebelt wel wat. Ik voel dat ik misschien een ploeg wel wat kan bijbrengen.”

In de tussentijd observeert de oud-spelmaker nauwkeurig José Mourinho bij de Koninklijke. “Ik leer veel van hem, want hij is de beste”, steekt Zidane zijn bewondering voor de Portugese coach niet weg. “Zijn palmares spreekt voor zich. Overal waar hij komt, haalt hij prijzen. Dat kan niet iedereen zeggen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content