"Het is jammer dat zo'n belangrijk evenement met zo'n slechte bal moet worden gespeeld", zei doelman en kapitein Iker Casillas op het voorbereidingskamp in Oostenrijk.

"Deze nieuwe generatie ballen is heel snel en het zijn niet enkel de doelmannen die daarover klagen". Casillas omschreef de Jabulani als een beachvolleybal.

Middenvelder Xavi trad zijn doelman bij. "Het klopt dat de bal heel snel is, maar we moeten ons daar simpelweg zo snel mogelijk aan aanpassen".

Spanje, een van de topfavorieten voor de eindzege in Zuid-Afrika, neem het in groep H op tegen Zwitserland (16 juni), Honduras (21 juni) en Chili (25 juni).

"Het is jammer dat zo'n belangrijk evenement met zo'n slechte bal moet worden gespeeld", zei doelman en kapitein Iker Casillas op het voorbereidingskamp in Oostenrijk. "Deze nieuwe generatie ballen is heel snel en het zijn niet enkel de doelmannen die daarover klagen". Casillas omschreef de Jabulani als een beachvolleybal. Middenvelder Xavi trad zijn doelman bij. "Het klopt dat de bal heel snel is, maar we moeten ons daar simpelweg zo snel mogelijk aan aanpassen". Spanje, een van de topfavorieten voor de eindzege in Zuid-Afrika, neem het in groep H op tegen Zwitserland (16 juni), Honduras (21 juni) en Chili (25 juni).