Equatoriaal-Guinea is het gastland van de Afrika Cup 2015, die tot gisteren vrijwel vlekkeloos verliep. In het stadion in de hoofdstad Malabo kwam Ghana drie minuten voor de rust op voorsprong: Jordan Ayew zette met een strafschop de 1-0 op de tabellen.

Luttele seconden voor de pauze werd het 2-0 dankzij Wakaso Mubarak. Voor de fans van Equatoriaal-Guinea het sein om het veld met projectielen te bekogelen. De spelers van Ghana zochten meteen beschutting in de catacomben bij de pauze.

Belga Image
© Belga Image

Na rust was de situatie even bekoeld. Een kwartier voor tijd zorgde André Ayew, broer van Jordan, voor de derde Ghanese treffer. Die 3-0 zinde de thuisfans niet, die massaal de Ghanese supporters onder vuur begonnen nemen. Ook werden opnieuw tal van projectielen op het veld gegooid, waarop de partij stilgelegd werd. Politietroepen moesten intussen de uitfans beschermen, en uiteindelijk zelfs uit voorzorg vanuit de tribunes richting het veld leiden. Na ruim 20 minuten chaos werd de partij opnieuw hervat bij minuut 90. 3-0 bleef de eindstand.

Belga Image
© Belga Image

Finale

Bij Ghana bleeft Anderlecht-speler Frank Acheampong 90 minuten op de bank.

De Ghanezen nemen het zondag in de finale op tegen het Ivoorkust van Lokerendoelman Barry Boubacar Copa, dat eerder in zijn halve finale de Democratische Republiek Congo uitschakelde. Equatoriaal-Guinea en DR Congo spelen zaterdag om de derde plaats. (Belga/KVDA)

Equatoriaal-Guinea is het gastland van de Afrika Cup 2015, die tot gisteren vrijwel vlekkeloos verliep. In het stadion in de hoofdstad Malabo kwam Ghana drie minuten voor de rust op voorsprong: Jordan Ayew zette met een strafschop de 1-0 op de tabellen. Luttele seconden voor de pauze werd het 2-0 dankzij Wakaso Mubarak. Voor de fans van Equatoriaal-Guinea het sein om het veld met projectielen te bekogelen. De spelers van Ghana zochten meteen beschutting in de catacomben bij de pauze. Na rust was de situatie even bekoeld. Een kwartier voor tijd zorgde André Ayew, broer van Jordan, voor de derde Ghanese treffer. Die 3-0 zinde de thuisfans niet, die massaal de Ghanese supporters onder vuur begonnen nemen. Ook werden opnieuw tal van projectielen op het veld gegooid, waarop de partij stilgelegd werd. Politietroepen moesten intussen de uitfans beschermen, en uiteindelijk zelfs uit voorzorg vanuit de tribunes richting het veld leiden. Na ruim 20 minuten chaos werd de partij opnieuw hervat bij minuut 90. 3-0 bleef de eindstand. Bij Ghana bleeft Anderlecht-speler Frank Acheampong 90 minuten op de bank. De Ghanezen nemen het zondag in de finale op tegen het Ivoorkust van Lokerendoelman Barry Boubacar Copa, dat eerder in zijn halve finale de Democratische Republiek Congo uitschakelde. Equatoriaal-Guinea en DR Congo spelen zaterdag om de derde plaats. (Belga/KVDA)