De Zweden speelden in de terugwedstrijd van de barrages in Kopenhagen 2-2 gelijk tegen Denemarken en plaasten zich zo voor hun vijfde EK op rij. Oekraïne stoot door ten koste van Slovenië na een 1-1 gelijkspel in Maribor.

De Zweden verdedigden een 2-1 overwinning uit de heenwedstrijd in Oslo. Zlatan Ibrahimovic (20. en 77.) verzekerde met zijn tweede treffer een kwartier voor het laatste fluitsignaal de kwalificatie. Yussuf Poulsen (82.) en Jannik Vestergaard (90+2.) redden de Deense eer, al leverde dat niets meer op.

98e minuut

Slovenië onderging hetzelfde lot. In Maribor begonnen de Slovenen nochtans uitstekend. Bo¨tjan Cesar opende de score voor Slovenië in de 12e minuut. Diep in de blessuretijd kon Oekraïne opgelucht ademhalen na een treffer van Andrij Jarmolenko (90+8.). Dankzij een 2-0 zege in eigen land en een 1-1 gelijkspel plaatsen de Oekraïners zich voor de eindronde van het EK voetbal in 2016.

De loting voor de eindfase wordt op zaterdag 12 december uitgevoerd. Naast Zweden, Oekraïne en gastland Frankrijk, zitten ook België, Albanië, Duitsland, Engeland, Hongarije, Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wales en Zwitserland in de trommel.

(Belga/RR)

De Zweden speelden in de terugwedstrijd van de barrages in Kopenhagen 2-2 gelijk tegen Denemarken en plaasten zich zo voor hun vijfde EK op rij. Oekraïne stoot door ten koste van Slovenië na een 1-1 gelijkspel in Maribor. De Zweden verdedigden een 2-1 overwinning uit de heenwedstrijd in Oslo. Zlatan Ibrahimovic (20. en 77.) verzekerde met zijn tweede treffer een kwartier voor het laatste fluitsignaal de kwalificatie. Yussuf Poulsen (82.) en Jannik Vestergaard (90+2.) redden de Deense eer, al leverde dat niets meer op. Slovenië onderging hetzelfde lot. In Maribor begonnen de Slovenen nochtans uitstekend. Bo¨tjan Cesar opende de score voor Slovenië in de 12e minuut. Diep in de blessuretijd kon Oekraïne opgelucht ademhalen na een treffer van Andrij Jarmolenko (90+8.). Dankzij een 2-0 zege in eigen land en een 1-1 gelijkspel plaatsen de Oekraïners zich voor de eindronde van het EK voetbal in 2016. De loting voor de eindfase wordt op zaterdag 12 december uitgevoerd. Naast Zweden, Oekraïne en gastland Frankrijk, zitten ook België, Albanië, Duitsland, Engeland, Hongarije, Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wales en Zwitserland in de trommel.(Belga/RR)