Het Zwitsers gerecht startte een onderzoek naar mogelijke fraude bij de toewijzing van de WK's 2018 (aan Rusland) en 2022 (aan Qatar). Dat onderzoek staat los van het Amerikaanse onderzoek naar omkoping binnen de FIFA, waarbij al een rist officials is opgepakt.

In een briefing aan de media vertelde de Zwitserse procureur Michael Lauber in Zürich dat de Zwitserse banken al 53 mogelijke gevallen van witwassen hebben ontdekt. Hij voegde eraan toe dat een "enorme hoeveelheid data" wordt onderzocht. Het gaat om negen terabyte, wat overeenkomt met 700 miljoen Word-documenten van A4-formaat. De Zwitsers hebben inmiddels een tiental mensen verhoord.

De procureur sloot niet uit dat ook (ontslagnemend) FIFA-voorzitter Sepp Blatter zal worden ondervraagd. (Belga/JH)

Het Zwitsers gerecht startte een onderzoek naar mogelijke fraude bij de toewijzing van de WK's 2018 (aan Rusland) en 2022 (aan Qatar). Dat onderzoek staat los van het Amerikaanse onderzoek naar omkoping binnen de FIFA, waarbij al een rist officials is opgepakt. In een briefing aan de media vertelde de Zwitserse procureur Michael Lauber in Zürich dat de Zwitserse banken al 53 mogelijke gevallen van witwassen hebben ontdekt. Hij voegde eraan toe dat een "enorme hoeveelheid data" wordt onderzocht. Het gaat om negen terabyte, wat overeenkomt met 700 miljoen Word-documenten van A4-formaat. De Zwitsers hebben inmiddels een tiental mensen verhoord. De procureur sloot niet uit dat ook (ontslagnemend) FIFA-voorzitter Sepp Blatter zal worden ondervraagd. (Belga/JH)