AA Gent heeft zondag in de vooravond op de derde speeldag van de Jupiler Pro League na twee gelijke spelen een eerste keer kunnen winnen dit seizoen. Dat gebeurde tegen promovendus Westerlo. Na affluiten gaf het scorebord in de Ghelamco Arena 2-1 aan.

Standard heeft zondagmiddag op de derde speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. De Rouches versloegen in eigen huis Cercle Brugge met 2-0. De Marokkaan Selim Amallah was de matchwinnaar.

In de afsluiter van de voetbalzaterdag van de derde speeldag in de Jupiler Pro League heeft KV Mechelen een 3-0 oplawaai verkocht aan vicekampioen Union Sint-Gillis, dat op die manier geen ideale voorbereiding kent voor de terugmatch van de derde voorronde van de Champions League in Glasgow tegen Rangers (heen: 2-0 winst).

Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League heeft KV Oostende zaterdagavond een knappe driepunter mogen bijschrijven op het veld van Charleroi (1-3), terwijl KV Kortrijk en Sint-Truiden op hetzelfde moment bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League heeft een dartel Racing Genk zaterdag in eigen huis met 4-2 getriomfeerd tegen een efficiënt Eupen. Bij de rust was het 3-1.

Op bezoek bij het Noorse Lilleström heeft Antwerp een 1-3 zege geboekt in de heenmatch van de derde kwalificatieronde van de Conference League. Dinis Almeida (5.) bracht de bezoekers al snel op voorsprong, Magnus Knudsen (45.+3) vergalde het feest vlak voor rust. Maar dankzij twee goals van Radja Nainggolan (50., 87.) mag het in de terugwedstrijd niet meer misgaan voor Antwerp.