Antwerp heeft met centrale verdediger Björn Engels (26) een opvallende inkomende transfer gerealiseerd. De voormalige speler van Club Brugge komt over van Aston Villa en zal, na het afleggen van de medische tests, een contract tot 2026 ondertekenen bij de Great Old.

De Rode Duivels speelden donderdag in Kopenhagen een onherkenbare eerste helft, maar ook een zeer sterke tweede periode. Daarin bogen de Duivels, onder leiding van een uitstekend ingevallen Kevin De Bruyne, een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Jan Vertonghen en Romelu Lukaku beseften na afloop dat de eerste helft van een veel te laag niveau was.

Wesley Hoedt speelt het komende seizoen voor RSC Anderlecht. Paars-wit en Southampton kwamen tot een akkoord over een definitieve transfer van de 27-jarige centrale verdediger. De Nederlander, met in België een verleden bij Antwerp, ondertekent een contract tot 2025.

Stijn Baert

Er gaat geen dag op het EK voorbij zonder discussie over al dan niet uitgedeelde rode kaarten. Die worden immers gezien als belangrijke gamechangers. Maar is dat wel zo? Vormen ze echt een belangrijk nadeel voor het team dat een speler uitgesloten ziet? Of klopt de mythe dat het met 10 beter gaat dan met elf? Professor Stijn Baert licht de wetenschappelijke evidentie toe.