RSC Anderlecht heeft zondagavond op de 23e speeldag van de Jupiler Pro League opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Het had voldoende aan een kleine marge op het veld van KV Mechelen (0-1).

Landskampioen Club Brugge is zondagnamiddag op de 23e speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Standard Luik.

Charleroi en AA Gent hebben elkaar zaterdagavond geen duimbreed toegegeven in een onderling duel (0-0). Beide elftallen blijven ook na de 23e speeldag zij aan zij in het klassement van de Jupiler Pro League, op een gedeelde vijfde plaats met 36 punten.

Jacques Sys

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, grasduint iedere zaterdag in zijn archief. Deze week heeft hij het over het bijgeloof van Raoul Peeters.

De FIFA heeft de zeven scheidsrechters die door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) werden voorgedragen, benoemd als internationals. Onze scheidsrechters hebben hun FIFA-badges intussen in ontvangst mogen nemen, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB vrijdag bekend.