1 op 4 spelers zegt dat er doping wordt gebruikt in het eerste klasse voetbal

© Thinkstock

Meer dan een kwart van de eerste klasse voetballers zegt in een enquête dat er ook in het voetbal doping gebruikt wordt.

Meer dan een kwart, 28 procent, van door Het Nieuwsblad ondervraagde profvoetballers geeft aan dat er doping circuleert in de Jupiler Pro League. Vier spelers hebben anderen zelfs verboden middelen zien gebruiken.

“Ik ben verrast door die cijfers”, zegt Hans Cooman, verantwoordelijke voor de Vlaamse dopingcontroles, in een reactie aan Het Nieuwsblad.

Vier van de ondervraagde spelers gaven bij de anonieme enquête aan dat ze ooit iemand doping hebben zien gebruiken in eerste klasse. Niet bij henzelf, maar wel bij collega’s.

Het zou gaan om twee spelers van evenveel topclubs, aan beide zijden van de taalgrens, en twee spelers van een Vlaamse middenmotor.

Hans Cooman zegt dat eersteklassevoetballers regelmatig gecontroleerd worden, zowel binnen als buiten competitie. Ook Pro League-CEO Ludwig Sneyers valt uit de lucht. “Zo goed als geen voetballers testen positief op doping. Ik denk dat dit ook niet in de aard van de sport ligt.” Cooman zegt dat dit niet klopt. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content