De Belgische voetbalfans krijgen 10.000 extra kaartjes voor het EK in Frankrijk. Dat maakte supportersfederatie 1895 bekend, zo berichten de Vlaamse kranten.

Supportersvereniging 1895 had heel wat klachten gekregen van fans omdat de Europese voetbalunie UEFA geen rekening had gehouden met zijn puntensysteem. Heel wat fans die meenden recht te hebben op een ticket, konden er geen kopen via de UEFA.

Na overleg tussen de Belgische voetbalbond en de UEFA komen nu 10.000 extra tickets vrij voor de gedupeerde fans. Het gaat om kaarten categorie 3 (55 euro) voor de drie wedstrijden van de groepsfase en de 1/8ste finales.

"Voor de verdere rondes zullen tickets worden aangeboden aan categorie 2 en 1", aldus 1895. Alleen supporters die in een vorige verkoopperiode naast tickets grepen, krijgen een mail om opnieuw te bestellen, laat 1895 weten. (belga/SD)

Supportersvereniging 1895 had heel wat klachten gekregen van fans omdat de Europese voetbalunie UEFA geen rekening had gehouden met zijn puntensysteem. Heel wat fans die meenden recht te hebben op een ticket, konden er geen kopen via de UEFA. Na overleg tussen de Belgische voetbalbond en de UEFA komen nu 10.000 extra tickets vrij voor de gedupeerde fans. Het gaat om kaarten categorie 3 (55 euro) voor de drie wedstrijden van de groepsfase en de 1/8ste finales. "Voor de verdere rondes zullen tickets worden aangeboden aan categorie 2 en 1", aldus 1895. Alleen supporters die in een vorige verkoopperiode naast tickets grepen, krijgen een mail om opnieuw te bestellen, laat 1895 weten. (belga/SD)