Dit najaar viert Club Brugge zijn 125e verjaardag. Op 2 november 1891 werd aan het Brugse station Brugsche FC opgericht, dat na een fusie met FC Brugeois in oktober 1897 zou doorgaan onder die tweede naam. Vanaf juli 1972 veranderde de naam van FC Brugeois definitief in Club Brugge KV.

Naar aanleiding van deze 125e verjaardag brengt Sport/Voetbalmagazine vanaf donderdag een speciale editie uit, helemaal gewijd aan blauw-zwart. In deze uitgave gaan we aan de hand van boeiende, menselijke verhalen en anekdotes uitvoerig in op het heden en het verleden van Club Brugge.

We gingen op bezoek bij Daniel Amokachi, de maker van het allereerste doelpunt in de geschiedenis van de Champions League en tegenwoordig trainer bij het Finse Oulu, op de rand van de noordpoolcirkel. Er is een aangrijpend portret van de trainer die Club naar de grootste successen begeleidde, Ernst Happel. Ook de absolute Clubspeler aller tijden, Raoul Lambert, die volgens zijn ploegmaats vandaag een ideale spits voor Chelsea zou zijn, ontbreekt niet in dit unieke magazine. Bovendien blikken we met een fotoreportage en een gesprek met Julien Cools terug op de fameuze Europese topjaren en de Europacup I-finale op Wembley. We gingen ook op bezoek bij de allereerste echte buitenlandse prof van Club, Walter Loske, die in het Oostenrijkse Graz woont.

Michel D'Hooghe, BELGA
Michel D'Hooghe © BELGA

Michel D'Hooghe praat over de meest markante Clubfiguren die hij meemaakte, er is een uitgebreid interview met icoon Jan Ceulemans, we wandelden door de Johny Thiostraat, zaten rond de tafel met de Latino's van het huidige Clubelftal, en praatten met Gert Verheyen en Timmy Simons over het tijdperk van Trond Sollied. We gingen ook op zoek naar Willy Carbo, destijds een toptransfer maar bij blauw-zwart al gauw verguisd.

Daarnaast zijn er verhalen over Torten Goetinck, de eerste vedette van Club, over de allerereerste landstitel en de allereerste Europese wedstrijd en een reconstructie van de opvallende transfer van Jean-Pierre Papin naar Club.

En er is een groot interview met voorzitter Bart Verhaeghe over het DNA van de club. Of beter: van de Club.

Sport/Voetbalmagazine schenkt 10 gratis exemplaren weg:

Dit najaar viert Club Brugge zijn 125e verjaardag. Op 2 november 1891 werd aan het Brugse station Brugsche FC opgericht, dat na een fusie met FC Brugeois in oktober 1897 zou doorgaan onder die tweede naam. Vanaf juli 1972 veranderde de naam van FC Brugeois definitief in Club Brugge KV. Naar aanleiding van deze 125e verjaardag brengt Sport/Voetbalmagazine vanaf donderdag een speciale editie uit, helemaal gewijd aan blauw-zwart. In deze uitgave gaan we aan de hand van boeiende, menselijke verhalen en anekdotes uitvoerig in op het heden en het verleden van Club Brugge.We gingen op bezoek bij Daniel Amokachi, de maker van het allereerste doelpunt in de geschiedenis van de Champions League en tegenwoordig trainer bij het Finse Oulu, op de rand van de noordpoolcirkel. Er is een aangrijpend portret van de trainer die Club naar de grootste successen begeleidde, Ernst Happel. Ook de absolute Clubspeler aller tijden, Raoul Lambert, die volgens zijn ploegmaats vandaag een ideale spits voor Chelsea zou zijn, ontbreekt niet in dit unieke magazine. Bovendien blikken we met een fotoreportage en een gesprek met Julien Cools terug op de fameuze Europese topjaren en de Europacup I-finale op Wembley. We gingen ook op bezoek bij de allereerste echte buitenlandse prof van Club, Walter Loske, die in het Oostenrijkse Graz woont.Michel D'Hooghe praat over de meest markante Clubfiguren die hij meemaakte, er is een uitgebreid interview met icoon Jan Ceulemans, we wandelden door de Johny Thiostraat, zaten rond de tafel met de Latino's van het huidige Clubelftal, en praatten met Gert Verheyen en Timmy Simons over het tijdperk van Trond Sollied. We gingen ook op zoek naar Willy Carbo, destijds een toptransfer maar bij blauw-zwart al gauw verguisd.Daarnaast zijn er verhalen over Torten Goetinck, de eerste vedette van Club, over de allerereerste landstitel en de allereerste Europese wedstrijd en een reconstructie van de opvallende transfer van Jean-Pierre Papin naar Club.En er is een groot interview met voorzitter Bart Verhaeghe over het DNA van de club. Of beter: van de Club.