En toch is kritiek aan het adres van Eiji Kawashima nooit ver te zoeken, mede door de loodzware erfenis van Sinan Bolat die op zijn schouders rust.

"Het is niet evident om een topkeeper als Sinan Bolat te vervangen", zegt zijn keeperstrainer Eric Deleu in Sport/Voetbalmagazine. "Sinan behoort samen met Silvio Proto tot de top twee in België, Eiji zit daar net onder. Daardoor worden zijn prestaties soms te kritisch bekeken."

Deleu erkent dat zijn poulain een aanpassingsperiode nodig had, maar vindt dat Kawashima een behoorlijk seizoen keept. "Lierse wordt meer teruggedrongen tot op de eigen zestien waardoor zijn job zich vaak beperkte tot het lijnwerk. Daardoor moesten we onder meer met zijn positiespel aan de slag. Zijn mobiliteit in de zestien, uitkomen op hoge ballen en de omschakeling van balverlies naar balbezit konden beter. Eiji staat momenteel al een stuk hoger te keepen, al heeft hij ook vandaag nog een aantal werkpunten, waar ik in de pers niet wil op ingaan."

Zijn grootste troef vindt Deleu de mentale weerbaarheid. "Hij is heel moeilijk uit evenwicht te brengen. Zo zal hij bij een sterke prestatie niet snel uit de bol gaan, en was hij na de mindere wedstrijd op Lokeren gebrand op een sportieve revanche."

Als één van de weinige spelers in eerste klasse miste Kawashima dit seizoen nog geen enkele minuut. Deleu: "Eiji is een echte prof. Hij slaat bijna nooit een training over, verzorgt zichzelf goed en is haast nooit gekwetst. Dit in combinatie met een eigen programma van rek-, strek- en fysieke oefeningen maakt waarschijnlijk dat hij zo fit is." (NN)

En toch is kritiek aan het adres van Eiji Kawashima nooit ver te zoeken, mede door de loodzware erfenis van Sinan Bolat die op zijn schouders rust."Het is niet evident om een topkeeper als Sinan Bolat te vervangen", zegt zijn keeperstrainer Eric Deleu in Sport/Voetbalmagazine. "Sinan behoort samen met Silvio Proto tot de top twee in België, Eiji zit daar net onder. Daardoor worden zijn prestaties soms te kritisch bekeken." Deleu erkent dat zijn poulain een aanpassingsperiode nodig had, maar vindt dat Kawashima een behoorlijk seizoen keept. "Lierse wordt meer teruggedrongen tot op de eigen zestien waardoor zijn job zich vaak beperkte tot het lijnwerk. Daardoor moesten we onder meer met zijn positiespel aan de slag. Zijn mobiliteit in de zestien, uitkomen op hoge ballen en de omschakeling van balverlies naar balbezit konden beter. Eiji staat momenteel al een stuk hoger te keepen, al heeft hij ook vandaag nog een aantal werkpunten, waar ik in de pers niet wil op ingaan."Zijn grootste troef vindt Deleu de mentale weerbaarheid. "Hij is heel moeilijk uit evenwicht te brengen. Zo zal hij bij een sterke prestatie niet snel uit de bol gaan, en was hij na de mindere wedstrijd op Lokeren gebrand op een sportieve revanche." Als één van de weinige spelers in eerste klasse miste Kawashima dit seizoen nog geen enkele minuut. Deleu: "Eiji is een echte prof. Hij slaat bijna nooit een training over, verzorgt zichzelf goed en is haast nooit gekwetst. Dit in combinatie met een eigen programma van rek-, strek- en fysieke oefeningen maakt waarschijnlijk dat hij zo fit is." (NN)