1/ Lokeren staat scherp

Al weken komt Lokeren op het veld met een 'air' van: wie doet ons wat? Zoals Anderlecht probeert uit te stralen wat zijn leuze is, 'We are Anderlecht', zo straalt Lokeren al een tijdje uit: 'We are Lokeren'. Nooit panikerend wanneer het niet loopt, altijd voetballend vanuit een duidelijke organisatie, fysiek sterk én dominant. Vooral na Nieuwjaar zet Lokeren een indrukwekkende reeks neer, met maar twee nederlagen in twaalf wedstrijden (bekermatchen inbegrepen): thuis tegen leider Standard, en op KV Mechelen. Peter Maes brengt ook een goed geolied team in lijn waarvan de as er staat, met liefst zes spelers die 2300 minuten of meer (op een totaal van 2700 competitieminuten) op het veld stonden.

2/ Lokeren heeft bekerervaring

Bij tegenstander Zulte Waregem staat maar één man op het veld die weet hoe het is om de beker te winnen: Mbaye Leye won hem twee keer, met AA Gent en Standard.

Lokeren brengt, zonder late tegenvallers, liefst zes man aan de aftrap die twee jaar geleden de beker al eens wonnen. Doelman Copa, verdediger Galitsios, middenvelders Persoons en Overmeire, en spitsen De Pauw en Harbaoui zijn als het op het winnen van de beker aankomt, ervaringsdeskundigen, net als trainer Peter Maes.

3/ Harbaoui scoort altijd op belangrijke momenten

De Tunesische spits mocht niet weg van trainer Peter Maes, die de voorbije jaren wel eens moe werd van de grillen van zijn aanvaller, maar die wél vasthoudt aan zijn targetman omdat die wel al zeventien goals maakte. Afgemeten aan de 1961 speelminuten in de competitie is dat één goal om de 115 minuten. En als Harbaoui het toch zou laten afweten, kunnen ook Vanaken, De Pauw, Dutra of Patosi een match beslissen.

Een extra troef is de steun die het team vanuit de tribunes krijgt. Thuis zit de sfeer er al een heel seizoen in, maar in Brussel weet het team zich gedragen door bijna drie keer het aantal toeschouwers dat het in eigen stadion trekt. Dat moet een boost geven.

1/ Lokeren staat scherpAl weken komt Lokeren op het veld met een 'air' van: wie doet ons wat? Zoals Anderlecht probeert uit te stralen wat zijn leuze is, 'We are Anderlecht', zo straalt Lokeren al een tijdje uit: 'We are Lokeren'. Nooit panikerend wanneer het niet loopt, altijd voetballend vanuit een duidelijke organisatie, fysiek sterk én dominant. Vooral na Nieuwjaar zet Lokeren een indrukwekkende reeks neer, met maar twee nederlagen in twaalf wedstrijden (bekermatchen inbegrepen): thuis tegen leider Standard, en op KV Mechelen. Peter Maes brengt ook een goed geolied team in lijn waarvan de as er staat, met liefst zes spelers die 2300 minuten of meer (op een totaal van 2700 competitieminuten) op het veld stonden. 2/ Lokeren heeft bekerervaringBij tegenstander Zulte Waregem staat maar één man op het veld die weet hoe het is om de beker te winnen: Mbaye Leye won hem twee keer, met AA Gent en Standard.Lokeren brengt, zonder late tegenvallers, liefst zes man aan de aftrap die twee jaar geleden de beker al eens wonnen. Doelman Copa, verdediger Galitsios, middenvelders Persoons en Overmeire, en spitsen De Pauw en Harbaoui zijn als het op het winnen van de beker aankomt, ervaringsdeskundigen, net als trainer Peter Maes.3/ Harbaoui scoort altijd op belangrijke momentenDe Tunesische spits mocht niet weg van trainer Peter Maes, die de voorbije jaren wel eens moe werd van de grillen van zijn aanvaller, maar die wél vasthoudt aan zijn targetman omdat die wel al zeventien goals maakte. Afgemeten aan de 1961 speelminuten in de competitie is dat één goal om de 115 minuten. En als Harbaoui het toch zou laten afweten, kunnen ook Vanaken, De Pauw, Dutra of Patosi een match beslissen.Een extra troef is de steun die het team vanuit de tribunes krijgt. Thuis zit de sfeer er al een heel seizoen in, maar in Brussel weet het team zich gedragen door bijna drie keer het aantal toeschouwers dat het in eigen stadion trekt. Dat moet een boost geven.