Op de slotdag van de reguliere competitie naar Anderlecht (en daar met 1-2 gaan winnen) en nu weer op de slotdag van de play-offs. Maar wat een wereld van verschil. Ging het op zondag 15 maart nog om een goeie uitgangspositie in de play-offs, dan trekt Gent nu naar Brussel als kampioen. Via een erehaag van Anderlecht-spelers het veld op, onder hun applaus.. Bloemen in de middencirkel... Het zal genieten worden voor Gentse spelers die dezer dagen bekomen van een kater. Of in een sportwinkel op zoek moesten naar aanvullend materiaal voor hun uitrusting, want eentje raakte donderdag in het feestgedruis zijn sporttas kwijt.

In Brussel likken ze de wonden en is het tijd voor evaluaties. Talent, mentaliteit, tactiek, medische begeleiding, concentratie, teambuilding, scouting, .. Voor het eerst sinds 2011 buiten de top twee vallen, na goeie prestaties in de Champions League, kwam er hard aan. Niet alles moet op de schopstoel, maar af en toe is zo'n wekker welkom.

Bij Gent is er ongetwijfeld decompressie. Spelers die het einde haalden met lichte blessures - Milicevic, Kums - krijgen rust, en mogen genieten vanaf de bank. Het is aan anderen, die een heel seizoen in de schaduw speelden, om nog eens hun kunnen te tonen. Ze zullen niet allemaal worden gespendeerd op de transfermarkt, de miljoenen van de Champions League, maar straks komen ongetwijfeld weer half dozijn nieuwe spelers de concurrentie verhogen. Wie wil blijven, kan zich zondag tonen. Wie wil vertrekken ook. Zonder druk. Genieten. Anderlecht heeft ook wat goed te maken, de supporters hebben er recht op. Het kan nog een mooie wedstrijd worden, met ontspannen, aanvallend voetbal. Als in de Gentse benen ten minste nog wat loopvermogen rest, na twee dagen feesten.

Op de slotdag van de reguliere competitie naar Anderlecht (en daar met 1-2 gaan winnen) en nu weer op de slotdag van de play-offs. Maar wat een wereld van verschil. Ging het op zondag 15 maart nog om een goeie uitgangspositie in de play-offs, dan trekt Gent nu naar Brussel als kampioen. Via een erehaag van Anderlecht-spelers het veld op, onder hun applaus.. Bloemen in de middencirkel... Het zal genieten worden voor Gentse spelers die dezer dagen bekomen van een kater. Of in een sportwinkel op zoek moesten naar aanvullend materiaal voor hun uitrusting, want eentje raakte donderdag in het feestgedruis zijn sporttas kwijt. In Brussel likken ze de wonden en is het tijd voor evaluaties. Talent, mentaliteit, tactiek, medische begeleiding, concentratie, teambuilding, scouting, .. Voor het eerst sinds 2011 buiten de top twee vallen, na goeie prestaties in de Champions League, kwam er hard aan. Niet alles moet op de schopstoel, maar af en toe is zo'n wekker welkom.Bij Gent is er ongetwijfeld decompressie. Spelers die het einde haalden met lichte blessures - Milicevic, Kums - krijgen rust, en mogen genieten vanaf de bank. Het is aan anderen, die een heel seizoen in de schaduw speelden, om nog eens hun kunnen te tonen. Ze zullen niet allemaal worden gespendeerd op de transfermarkt, de miljoenen van de Champions League, maar straks komen ongetwijfeld weer half dozijn nieuwe spelers de concurrentie verhogen. Wie wil blijven, kan zich zondag tonen. Wie wil vertrekken ook. Zonder druk. Genieten. Anderlecht heeft ook wat goed te maken, de supporters hebben er recht op. Het kan nog een mooie wedstrijd worden, met ontspannen, aanvallend voetbal. Als in de Gentse benen ten minste nog wat loopvermogen rest, na twee dagen feesten.