Na de partij, waarin AA Gent voor het eerst dit seizoen in de eigen Ghelamco Arena verloor, was vooral scheidsrechter Erik Lambrechts kop van jut bij de Buffalo's. Iets na het halfuur en bij een 1-1 stand gaf hij Esiti een discutabele rode kaart. Bij het ontwijken van een tackle van Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck landde de Nigeriaan deels op de voet van de Nederlander.

In de Gentse dug-out kookten de potjes over. Hein Vanhaezebrouck werd na de fase een eerste keer gewaarschuwd, maar moest vlak voor het einde van de partij dan toch plaatsnemen in de tribunes. Hij bleef kritiek uiten aan het adres van de wedstrijdleiding. Ook bij het rustsignaal hing er tussen beide spelersgroepen een gespannen sfeer.

Het bondsparket oordeelt dat Esiti met zijn uitsluiting in de 36e minuut zwaar genoeg gestraft is. De 22-jarige Nigeriaan zal niet geschorst of beboet worden.

Vanhaezebrouck kijkt aan tegen een schorsing van een week vanaf 19 januari 2017. Als AA Gent die strafvordering aanvaardt, is de T1 van de Buffalo's in de thuismatch tegen Charleroi (20 januari) en de verplaatsing naar Lokeren (25 januari) niet welkom in de dug-out. Club en trainer kunnen via de Geschillencommissie nog hopen op strafvermindering.

Na de partij, waarin AA Gent voor het eerst dit seizoen in de eigen Ghelamco Arena verloor, was vooral scheidsrechter Erik Lambrechts kop van jut bij de Buffalo's. Iets na het halfuur en bij een 1-1 stand gaf hij Esiti een discutabele rode kaart. Bij het ontwijken van een tackle van Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck landde de Nigeriaan deels op de voet van de Nederlander.In de Gentse dug-out kookten de potjes over. Hein Vanhaezebrouck werd na de fase een eerste keer gewaarschuwd, maar moest vlak voor het einde van de partij dan toch plaatsnemen in de tribunes. Hij bleef kritiek uiten aan het adres van de wedstrijdleiding. Ook bij het rustsignaal hing er tussen beide spelersgroepen een gespannen sfeer. Het bondsparket oordeelt dat Esiti met zijn uitsluiting in de 36e minuut zwaar genoeg gestraft is. De 22-jarige Nigeriaan zal niet geschorst of beboet worden. Vanhaezebrouck kijkt aan tegen een schorsing van een week vanaf 19 januari 2017. Als AA Gent die strafvordering aanvaardt, is de T1 van de Buffalo's in de thuismatch tegen Charleroi (20 januari) en de verplaatsing naar Lokeren (25 januari) niet welkom in de dug-out. Club en trainer kunnen via de Geschillencommissie nog hopen op strafvermindering.