Gent legde de partij in de eigen Ghelamco Arena al voor rust in een definitieve plooi. Depoitre bracht de Buffalo's na elf minuten op voorsprong na een vlijmscherpe counter. Cercle had vier minuten later al een reactie in huis. Peeters vlamde een voorzet van Gory keurig voorbij Kaminski, 1-1.

Het doelpuntenfestival bleef doorgaan. David verzilverde halverwege de eerste helft eerst met een knappe kopbal een voorzet van Depoitre. Vervolgens prikte hij ook zijn tweede binnen, dit keer met Castro-Montes als aangever. De Gentse machine was helemaal onder stoom en Cercle Brugge mocht opgelucht ademhalen dat er bij de rust geen monsterscore op het bord stond.

Na de pauze ging Gent duidelijk op de rem staan. Cercle Brugge was niet bij machte de achterstand om te keren en dus zakte het niveau. Invaller Lyle Foster liet voor Cercle bij zijn debuut kwaliteiten zien en ook Dompé kwam aan de overkant goed in. In het absolute slot, twee minuten in blessuretijd, konden de bezoekers toch nog eens scoren. Een vrijschop van Peeters week af op het hoofd van Kubo en de 3-2 eindstand stond op het bord.

Gent legde de partij in de eigen Ghelamco Arena al voor rust in een definitieve plooi. Depoitre bracht de Buffalo's na elf minuten op voorsprong na een vlijmscherpe counter. Cercle had vier minuten later al een reactie in huis. Peeters vlamde een voorzet van Gory keurig voorbij Kaminski, 1-1. Het doelpuntenfestival bleef doorgaan. David verzilverde halverwege de eerste helft eerst met een knappe kopbal een voorzet van Depoitre. Vervolgens prikte hij ook zijn tweede binnen, dit keer met Castro-Montes als aangever. De Gentse machine was helemaal onder stoom en Cercle Brugge mocht opgelucht ademhalen dat er bij de rust geen monsterscore op het bord stond. Na de pauze ging Gent duidelijk op de rem staan. Cercle Brugge was niet bij machte de achterstand om te keren en dus zakte het niveau. Invaller Lyle Foster liet voor Cercle bij zijn debuut kwaliteiten zien en ook Dompé kwam aan de overkant goed in. In het absolute slot, twee minuten in blessuretijd, konden de bezoekers toch nog eens scoren. Een vrijschop van Peeters week af op het hoofd van Kubo en de 3-2 eindstand stond op het bord.