Schrik niet als u vanavond David Pollet diep voorin bij AA Gent aan de aftrap ziet verschijnen. Het was ook een vondst van coach Hein Vanhaezebrouck bij de competitiewedstrijd begin februari op Mambourg (0-0), toen de ex-spits van de Carolo's - vorige zomer voor 1,5 miljoen euro overgenomen van Anderlecht - plots vanonder het stof werd gehaald door de West-Vlaamse succestrainer.

Die kent ondertussen zodanig goed de kwaliteiten van zijn eigen goed uitgebalanceerde spelerskern, dat hij het zich kan veroorloven om soms eens twee tot vier spelers te wisselen per duel. Of Pollet en Yaya Soumahoro zelfs meermaals op de tribune te zetten.

Dat gebeurt altijd in functie van de tegenstander, want Vanhaezebrouck is een perfectionist: de tegenstander vleugellam leggen door het uitschakelen van zijn eigen sterkte, hij beheerst dat aspect als geen ander.

Waarom Pollet? Omdat de Buffalo's geen beroep kunnen doen op targetman Laurent Depoitre. Om twee redenen: de reus uit Doornik is nog onvoldoende hersteld van zijn botsing met de paal tegen Anderlecht en blijft last hebben van zijn onderrug, naast het feit dat de reviewcommissie hem trakteerde op een voorstel van twee speeldagen schorsing (en 800 euro boete) na het plaatsen van zijn voet op het scheenbeen van Oscar Duarte. Dus moet er een alternatief worden gezocht: Nicklas Pedersen functioneert berer als schaduwspits in de rug van een diepe aanvaller, Benito Raman is geel geschorst en Moses Simon is het gevaarlijkst als hij vanaf de flank wordt uitgespeeld.

Charleroi kan en mag worden bestempeld als het zwarte beest van AA Gent. Felice Mazzu zag hoe Clément Tainmont op 18 oktober in de Ghelamco Arena in de 94e minuut een jeugdzonde van Kenny Saief (een actie aan de cornervlag maken voor de 3-1 in plaats van op balbezit te spelen) maximaal afstrafte op een counter. Toen werd snel gesproken over een 'leermoment'. Ook de penalty van Neeskens Kebano in de slotfase van het competitieduel op Mambourg was dat, net zoals van de vaak ongrijpbare Congolese Fransman bij de 2-1 in PO1. Een gewaarschuwd man is er twee waard, een gewaarschuwde ploeg waarschijnlijk veel meer.

Schrik niet als u vanavond David Pollet diep voorin bij AA Gent aan de aftrap ziet verschijnen. Het was ook een vondst van coach Hein Vanhaezebrouck bij de competitiewedstrijd begin februari op Mambourg (0-0), toen de ex-spits van de Carolo's - vorige zomer voor 1,5 miljoen euro overgenomen van Anderlecht - plots vanonder het stof werd gehaald door de West-Vlaamse succestrainer. Die kent ondertussen zodanig goed de kwaliteiten van zijn eigen goed uitgebalanceerde spelerskern, dat hij het zich kan veroorloven om soms eens twee tot vier spelers te wisselen per duel. Of Pollet en Yaya Soumahoro zelfs meermaals op de tribune te zetten. Dat gebeurt altijd in functie van de tegenstander, want Vanhaezebrouck is een perfectionist: de tegenstander vleugellam leggen door het uitschakelen van zijn eigen sterkte, hij beheerst dat aspect als geen ander.Waarom Pollet? Omdat de Buffalo's geen beroep kunnen doen op targetman Laurent Depoitre. Om twee redenen: de reus uit Doornik is nog onvoldoende hersteld van zijn botsing met de paal tegen Anderlecht en blijft last hebben van zijn onderrug, naast het feit dat de reviewcommissie hem trakteerde op een voorstel van twee speeldagen schorsing (en 800 euro boete) na het plaatsen van zijn voet op het scheenbeen van Oscar Duarte. Dus moet er een alternatief worden gezocht: Nicklas Pedersen functioneert berer als schaduwspits in de rug van een diepe aanvaller, Benito Raman is geel geschorst en Moses Simon is het gevaarlijkst als hij vanaf de flank wordt uitgespeeld.Charleroi kan en mag worden bestempeld als het zwarte beest van AA Gent. Felice Mazzu zag hoe Clément Tainmont op 18 oktober in de Ghelamco Arena in de 94e minuut een jeugdzonde van Kenny Saief (een actie aan de cornervlag maken voor de 3-1 in plaats van op balbezit te spelen) maximaal afstrafte op een counter. Toen werd snel gesproken over een 'leermoment'. Ook de penalty van Neeskens Kebano in de slotfase van het competitieduel op Mambourg was dat, net zoals van de vaak ongrijpbare Congolese Fransman bij de 2-1 in PO1. Een gewaarschuwd man is er twee waard, een gewaarschuwde ploeg waarschijnlijk veel meer.