AA Gent komt in blessuretijd gelijk met Zulte Waregem: 2-2

Met 10 spelers wist Zulte Waregem bij AA Gent een barage van aanvallen af te slaan en een voorsprong te vrijwaren. Tot de 93ste minuut toen Moses Simon gelijkmaakte voor de thuisploeg.

Leider AA Gent moest zich op de achttiende speeldag in eerste klasse uiteindelijk gelukkig prijzen met een gelijkspel tegen Zulte Waregem. De Buffalo’s moesten twee keer op achtervolging.

Bij de rust was de stand in evenwicht: 1-1. Christophe Lepoint opende de score in de 22e minuut, op assist van Mbaye Leye. In de 39e minuut mocht Sven Kums Gent langszij brengen vanop de penaltystip. Scheidsrechter Luc Wouters had de bal daar gelegd nadat Lepoint binnen de zestien aan het truitje van Nana Asare was gaan hangen.

Twee keer geel

In de 50e minuut nam Essevee opnieuw het voortouw. Steve De Ridder tikte een voorzet van Bryan Verboom binnen. Negen minuten later moest Zulte Waregem met tien voort. Een fout van Abdou Diallo op Kenneth Saief kostte de Franse verdediger een tweede gele kaart. Ondanks de numerieke minderheid leek Zulte Waregem stand te gaan houden, tot Moses Simon in de vierde en laatste minuut van de blessuretijd alsnog de weg naar doel vond.

In de stand heeft AA Gent nu 37 punten. Zaterdag kan het bijgebeend worden door Oostende, dat dan Sint-Truiden ontvangt, zondag door Club Brugge, dat Charleroi partij geeft. Zowel Oostende als Club Brugge zouden bij een zege over Gent wippen, omdat ze dan meer gewonnen matchen op de teller hebben. Zulte Waregem is met 26 punten vijfde.