AA Gent komt mee aan de leiding na 1-2 bij Moeskroen-Péruwelz

AA Gent heeft in de eerste wedstrijd van de 11de speeldag Moeskroen-Péruwelz met 1-2 verslagen. De Gentenaren kwamen na rust uit een diepe slaap.

Door de overwinning komt Gent tijdelijk op gelijke hoogte met competitieleider Oostende, die zondag uit bij Club Brugge speelt.

Noë Dussenne opende de score voor de thuisploeg in de 7e minuut op een hoekschop. In de eerste helft was Moeskroen de betere ploeg.

Gent kwam pas in de tweede helft onder stoom, en maakte met een gelukje gelijk. In de 69e minuut scoorde Mustapha Oussalah, die door AA Gent aan Moeskroen werd uitgeleend, voor zijn oude ploeg. In duel met Laurent Depoitre werkte hij een voorzet van de ingevallen Kenneth Saiief over de eigen doellijn. Negen minuten later mocht Sven Kums vanop de strafschopstip de eindstand vastleggen na een fout van Ousallah op Depoitre.

Moeskroen claimde in blessuretijd nog een penalty, maar scheidsrechter Luc Wouters ging daar niet op in.

De driepunter brengt Gent naast Oostende op kop van de rangschikking. Oostende kan zondag opnieuw alleen leider worden. Het moet dan wel minstens een punt pakken bij Club Brugge. Sowieso blijft Gent tweede. RSC Anderlecht, dat zondag naar Zulte Waregem trekt, volgt als derde immers op vier punten van het leidersduo. Moeskroen-Péruwelz is elfde.