Laurent Depoitre (2x), uitblinker Moses Simon en Milicevic zorgden voor de doelpunten. Westerlo speelde lang met tien na een vroege rode kaart voor Jordan Mustoe (17.). In de stand springt Gent met 44 punten voorlopig naar de tweede plaats, op zeven punten van leider Club Brugge. Westerlo is negende met 30 punten.

Rode lantaarn Lierse zorgde voor een verrassing door met 2-3 te gaan winnen bij Zulte Waregem. Lierse blijft wel laatste met achttien punten, maar verkleint de kloof op Waasland-Beveren voorlopig tot vier punten.

Lokeren won met 0-1 bij KV Oostende en houdt zo de top zes in het vizier. De jongens van coach Peter Maes staan voorlopig zevende met 37 punten.

Bij KV Oostende draait het sinds de winterstop vierkant. De Kustboys zijn in de stand weggezakt naar de elfde plaats.

Eerder op de avond speelden KV Mechelen en Charleroi 0-0 gelijk Achter de Kazerne. In de openingswedstrijd van de 25e speeldag haalde Standard het vrijdag op Sclessin vlot met 3-0 van Moeskroen-Péruwelz.

Dé topper van de speeldag wordt zondag om 14u30 gespeeld. Dan ontvangt Kortrijk in eigen huis competitieleider Club Brugge.

Later, om trekt landskampioen Anderlecht naar Cercle Brugge, de voorlaatste in de stand. (Belga/BO)

Laurent Depoitre (2x), uitblinker Moses Simon en Milicevic zorgden voor de doelpunten. Westerlo speelde lang met tien na een vroege rode kaart voor Jordan Mustoe (17.). In de stand springt Gent met 44 punten voorlopig naar de tweede plaats, op zeven punten van leider Club Brugge. Westerlo is negende met 30 punten. Rode lantaarn Lierse zorgde voor een verrassing door met 2-3 te gaan winnen bij Zulte Waregem. Lierse blijft wel laatste met achttien punten, maar verkleint de kloof op Waasland-Beveren voorlopig tot vier punten. Lokeren won met 0-1 bij KV Oostende en houdt zo de top zes in het vizier. De jongens van coach Peter Maes staan voorlopig zevende met 37 punten. Bij KV Oostende draait het sinds de winterstop vierkant. De Kustboys zijn in de stand weggezakt naar de elfde plaats. Eerder op de avond speelden KV Mechelen en Charleroi 0-0 gelijk Achter de Kazerne. In de openingswedstrijd van de 25e speeldag haalde Standard het vrijdag op Sclessin vlot met 3-0 van Moeskroen-Péruwelz. Dé topper van de speeldag wordt zondag om 14u30 gespeeld. Dan ontvangt Kortrijk in eigen huis competitieleider Club Brugge.Later, om trekt landskampioen Anderlecht naar Cercle Brugge, de voorlaatste in de stand. (Belga/BO)