AA Gent lokt ervaren eersteklassespelers

© Belga Image

Naast invallersdoelman Jari De Busser (18) halen de Buffalo’s met Stallone Limbombe (27) en Brian Hamalainen (28) routine en transfervrije profs in huis.

Officieel wordt er door AA Gent nog niet gecommuniceerd over de komst van de transfervrije rechterflankaanvaller Stallone Limbombe (27, R Antwerp FC) en linkerverdediger Brian Hamalainen (28, Zulte Waregem).

Limbombe vertoefde al tussen 2007 en 2010 bij de beloften van AA Gent, waarbij zelfs even werd gedacht de grillige broer van Anthony (Club Brugge) – hij is een speler met een handleiding – om te vormen tot rechtsachter. Hij moet als directe concurrent voor Samuel Kalu met zijn dribbels, versnelling en onvoorspelbaarheid voor gevaar en diepgang zorgen. In zijn dagje is de Belg met Congolese roots een wedstrijdbepaler.

Hamalainen kan dan weer aanvoerder Nana Asare (31) aflossen, nadat werd beslist niet mee te gaan in de opbodkoers voor talent Elias Cobbaut (20, ondertussen voor meer dan 3 miljoen van degradant YR KV Mechelen naar Anderlecht).

De graag oprukkende Deen, die in oktober en januari niet inging op de vraag van Essevee tot contractverlenging, was tot voor het begin van play-off 2 een vaste waarde bij Francky Dury. Maar defensief verdween geleidelijk de standvastigheid die hem eerder typeerde, met wat foutjes tot gevolg. Hij werd aandeelhouder van zijn ex-club Lyngby BK, overwoog eventjes een terugkeer door de heimwee van zijn echtgenote, maar geeft nu toch de voorkeur aan een verlengd verblijf in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content