Bij AA Gent koos Yves Vanderhaeghe voor hetzelfde elftal dat vorige week Moeskroen (3-1) klopte. Mamadou Sylla kreeg dus opnieuw de voorkeur op Roman Jaremtsjoek. Francky Dury kon opnieuw rekenen op Sander Coopman, die Nill De Pauw naar de bank verdreef.

De Buffalo's namen de openingsfase voor hun rekening en dreigden meteen via Brecht Dejaegere, wiens vizier niet op scherp stond. Ook Samuel Kalu en Sylla kregen het leer niet tussen de palen. Na een betere periode voor de thuisploeg, brak AA Gent de ban. Sylla deed het voorbereidende werk, Moses Simon tikte de 0-1 simpel binnen. De reactie van Zulte Waregem kwam er via Onur Kaya. Zijn schot werd door Gent-doelman Lovre Kalinic gepareerd.

De tweede helft opende heel viriel, scheidsrechter Nicolas Laforge haalde zijn gele kaart meermaals boven. Pas halverwege het tweede bedrijf kwamen er opnieuw kansen. Zulte Waregem dreigde via Brian Hamalainen, maar stuitte tot twee keer toe op Gent-verdediger Gigot.

Aan de overkant hield diezelfde Hamalainen de 0-2 uit zijn doel. Na een goede combinatie met Kubo kon Dejaegere op doel besluiten. Essevee-goalie Bossut was geklopt, maar zijn Deense ploegmaat keerde net op tijd terug om het leer van de lijn te keren.

De Buffalo's moesten de partij aan de Gaverbeek met tien veldspelers volmaken. Anderson Esiti pakte in de 90e minuut voor de tweede keer geel. De thuisploeg zette nog een slotoffensief op, maar Kalinic kwam niet meer in de problemen.

AA Gent rukt na een 12 op 12 op naar de vijfde plaats in de stand. Met 25 punten is de kloof op leider Club Brugge (41 ptn) wel al aanzienlijk. Onder Yves Vanderhaeghe haalden de Buffalo's 19 op 24. Zulte Waregem verliest voor de vierde opeenvolgende keer in de competitie. Na een barslechte reeks van 3 op 27 valt Essevee terug van de derde naar de elfde stek.

Bij AA Gent koos Yves Vanderhaeghe voor hetzelfde elftal dat vorige week Moeskroen (3-1) klopte. Mamadou Sylla kreeg dus opnieuw de voorkeur op Roman Jaremtsjoek. Francky Dury kon opnieuw rekenen op Sander Coopman, die Nill De Pauw naar de bank verdreef. De Buffalo's namen de openingsfase voor hun rekening en dreigden meteen via Brecht Dejaegere, wiens vizier niet op scherp stond. Ook Samuel Kalu en Sylla kregen het leer niet tussen de palen. Na een betere periode voor de thuisploeg, brak AA Gent de ban. Sylla deed het voorbereidende werk, Moses Simon tikte de 0-1 simpel binnen. De reactie van Zulte Waregem kwam er via Onur Kaya. Zijn schot werd door Gent-doelman Lovre Kalinic gepareerd. De tweede helft opende heel viriel, scheidsrechter Nicolas Laforge haalde zijn gele kaart meermaals boven. Pas halverwege het tweede bedrijf kwamen er opnieuw kansen. Zulte Waregem dreigde via Brian Hamalainen, maar stuitte tot twee keer toe op Gent-verdediger Gigot. Aan de overkant hield diezelfde Hamalainen de 0-2 uit zijn doel. Na een goede combinatie met Kubo kon Dejaegere op doel besluiten. Essevee-goalie Bossut was geklopt, maar zijn Deense ploegmaat keerde net op tijd terug om het leer van de lijn te keren. De Buffalo's moesten de partij aan de Gaverbeek met tien veldspelers volmaken. Anderson Esiti pakte in de 90e minuut voor de tweede keer geel. De thuisploeg zette nog een slotoffensief op, maar Kalinic kwam niet meer in de problemen. AA Gent rukt na een 12 op 12 op naar de vijfde plaats in de stand. Met 25 punten is de kloof op leider Club Brugge (41 ptn) wel al aanzienlijk. Onder Yves Vanderhaeghe haalden de Buffalo's 19 op 24. Zulte Waregem verliest voor de vierde opeenvolgende keer in de competitie. Na een barslechte reeks van 3 op 27 valt Essevee terug van de derde naar de elfde stek.