AA Gent snoept Club Brugge belangrijke punten af

AA Gent versloeg in een boeiende wedstrijd Club Brugge met 2-1. In de strijd om de landstitel heeft Brugge nu een achterstand van 7 punten op leider Anderlecht.

AA Gent heeft op de zesde speeldag van play-off 1 in de hoogste voetbalklasse Club Brugge een 2-1 nederlaag toegediend.

Club kwam in het Ottenstadion al na acht minuten op voorsprong via kapitein Carl Hoefkens, maar de Buffalo’s brachten in de 24ste minuut de bordjes in evenwicht via Coulibaly. In een aangename eerste helft troffen beide teams allebei nog het doelhout, maar gescoord werd er niet meer.

Ook na de pauze bleef ‘de Strijd om Vlaanderen’ aangenaam om volgen. Gent kreeg op het uur een strafschop na een fout van Hoefkens op Smolders. Thijs faalde niet en zette zijn team op 2-1, Club moest met zijn tienen verder na rood voor Hoefkens.

AA Gent kreeg daarna nog enkele uitstekende mogelijkheden om de score uit te diepen, maar Jorgacevic keepte sterk tegen zijn ex-club. Blauw-Zwart zelf leek een kwartier voor tijd op gelijke hoogte te komen, maar het kopbaldoelpunt van Akpala werd afgekeurd omdat de voorafgaande hoekschop de lijn zou hebben overschreden. Het bleef 2-1, Gent trof nog wel tweemaal de lat.

Standard verslaat Kortrijk in play-off 1

Standard heeft op de zesde speeldag van play-off 1 in de hoogste voetbalklasse Kortrijk verslagen met 2-0. De Luikenaars boekten zo hun allereerste zege in play-off 1. De Rouches, die nooit in de problemen kwamen tegen de Kerels, klommen op Sclessin vlak voor rust op voorsprong via Seijas. Iets voor het uur verdubbelde Gonzalez de score voor de Luikenaars.

Landstitel in zicht voor Anderlecht
Eerder al ging Anderlecht met duidelijke 0-4 cijfers winnen bij landskampioen Genk. In de stand heeft leider Anderlecht (45) nu al zeven punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge (38). Gent staat slechts één puntje achter Club (37).

Als Club Brugge dinsdag 1 mei (14u30) op eigen veld van Standard verliest, en als Anderlecht woensdag 2 mei (20u00) op eigen veld AA Gent klopt, mogen de Brusselaars de champagne ontkurken en hun 31e landstitel vieren. (Belga/INM)