AA Gent vernedert Club Brugge

© Belga

Landskampioen AA Gent heeft de topper van de tiende speeldag in de Jupiler Pro League met 4-1 gewonnen van vicekampioen en Bekerwinnaar Club Brugge.

In de Slag om Vlaanderen liepen de Gentenaars tegen een zwak Club uit tot 4-0, na een hattrick van Sven Kums (15., 51. en 62.) en een treffer van Laurent Depoitre (72.). Ruud Vormer (76.) scoorde een kwartier voor affluiten de eerredder voor de Bruggelingen.

Zijn eerste twee doelpunten van de namiddag scoorde uitblinker Kums telkens van op de stip, na evenveel strafschopovertredingen van collega-Rode Duivel Thomas Meunier, die niet zijn beste dag kende in de Gentse Ghelamco Arena.

Maar ook zijn ploegmaats presteerden ondermaats en dat zette Kums mooi in de verf bij de 3-0, toen de spelverdeler door het hart van de Brugse verdediging sneed en vervolgens Bruzzese kansloos liet met een plaatsbal in de verste hoek. Tien minuten later duwde Laurent Depoitre het mes nog wat dieper in de wonde, door op voorzet van Thomas Foket in één tijd de 4-0 op het scorebord te zetten.

Tweede plaats

Een kwartier voor affluiten milderde Vormer nog tot 4-1. Dankzij de vijfde zege van het seizoen wippen de Gentenaars met twintig punten voorlopig over Zulte Waregem en Anderlecht naar de tweede plaats, op drie punten van leider KV Oostende. Club Brugge is vijfde met zestien punten.

Vrijdag opende leider KV Oostende de debatten op deze tiende speeldag met een 2-0 thuiszege tegen Lokeren. Zaterdagavond hield Charleroi dankzij een 3-0 zege tegen Zulte Waregem de drie punten thuis, Waasland-Beveren ging dan weer met 1-3 winnen op het veld van Sint-Truiden. Rode lantaarn Westerlo speelde 1-1 gelijk tegen KV Kortrijk, dat was ook de score in het duel tussen Oud-Heverlee Leuven en Moeskroen-Péruwelz. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content