Kwam u tot nieuwe inzichten na het diepgaande gesprek zondagavond met algemeen manager Michel Louwagie, sportief manager Patrick Turcq, sportief raadgever Gunther Schepens en een gedeelte van de technische staf?

'Wij zitten nog dikwijls tot 22 uur samen na een thuiswedstrijd. Ook na een winstpartij durven we weleens een pint te drinken. We moeten er wel voor opletten hoe dit journalistiek allemaal wordt beoordeeld. Toen ik het stadion verliet, stond daar plots iemand met een camera. Dat ging toch wat te ver. Onze toestand is onverwacht. Laat het me daar op houden momenteel.
...

'Wij zitten nog dikwijls tot 22 uur samen na een thuiswedstrijd. Ook na een winstpartij durven we weleens een pint te drinken. We moeten er wel voor opletten hoe dit journalistiek allemaal wordt beoordeeld. Toen ik het stadion verliet, stond daar plots iemand met een camera. Dat ging toch wat te ver. Onze toestand is onverwacht. Laat het me daar op houden momenteel. 'Een zege zou al veel helpen. Zeker omdat we in vier van de zes duels in het slot te gemakkelijk een doelpunt incasseren. Maar hoe we daar diepgaand mee moeten omgaan, daarvoor is het toch nog te vroeg. Ik heb daar persoonlijk nog wat tijd voor nodig, om alles te laten bezinken en meer de zaken vanop afstand te bekijken. Zelfs op maandagvoormiddag zit ik nog te veel in de wedstrijd, maar we zijn absoluut bezorgd over de situatie.' 'Nee, helemaal niet. Wij willen zeker niet dat type van club zijn. Ik denk dat we momenteel gewoon heel voorzichtig met alles moeten omgaan. Wat bezinning kan geen kwaad. Meer moet je daar niet achter zoeken, hoor.' 'Ik onthoud vooral dat de transferbalans op financieel vlak tussen inkomende en uitgaande spelers in evenwicht is, zelfs licht positief blijkt. We namen twee tot drie jongens die duurder zijn dan hetgeen we gewoon zijn. Ik ga ervan uit dat die nog boven water zullen komen. Dat vraagt alleen wat geduld. Wat me vooral bezighoudt, is hetgeen ons nu overkomt - wat elke ploeg weleens ervaart. Het komt er vooral op aan daar verstandig mee om te springen. Maar hoe exact, daar ben ik nog niet uit.' 'Ik denk dat een trainer aan wie je vertrouwen schenkt, maximaal moet kunnen uitvoeren waar hij naartoe wil. In het verleden haalde hij succes met zijn methode en spelwijze. Dan is het niet verkeerd om hem dat verder te laten uitvoeren. 'Hein bracht ons op een ander niveau, zelfs Europees. Hij is nu plots geen minder goede coach geworden. Met het bestuur en zeker met mijzelf blijft die verstandhouding intact. Alleen kan de situatie je dwingen ingrepen te doen die je liever niet doet. Maar zover zijn we nog niet.' 'Het probleem is dat Belgische spelers veel te duur worden. Binnen de Pro League zal dat een belangrijk thema moeten worden. De krachten daar stevig bundelen of een gemeenschappelijke visie ontwikkelen, lijkt me de enig aangewezen methode. 'Een Belg moet kwalitatief voldoende sterk zijn én passen in de structuur en het spelersbestand waarover je al beschikt. Je moet ze niet zomaar halen. Denis Odoi wilde graag komen, maar de kostprijs van Fulham lag niet in verhouding. Sven Kums, dat had historische redenen én de aantrekkingskracht van de CL bij Anderlecht speelde mee. Jelle Van Damme, dat is een ander onderwerp, zonder verder veel commentaar. Als aanjager was hij wel goed geweest.'