De volkstoeloop richting Ghelamco-Arena was een succes, sportief liep het bij Gent dan weer veel minder dan verwacht. Het is de laatste keer dat Ivan De Witte uitgebreid wil praten over de gevolgen van de stadionperikelen op de sportieve prestaties. "Na dit interview trekken we daar definitief een streep onder." Eerder was hij gewaarschuwd voor de gevaren die om de hoek loerden bij de bouw van een nieuw stadion. "We zijn een beetje naïef geweest. We wisten het, maar we dachten: bij ons zal dat wel meevallen. Niet dus."

"AA Gent is een nieuwe club geworden. Het is net als bij de bouw van een nieuw huis: pas als je er in trekt, ontdek je de gebreken en wat beter kan én moet. Als je daar niet meteen op zit, krijg je dat later nog moeilijk ongedaan gemaakt." Ik heb ervaren dat, als je er in de finale fase van de bouw niet kort op zit, je geen voetbalhart in die bouw krijgt. Dan wordt het geen voetbalstadion, maar een commercieel centrum."

Het gevolg is bekend. "We hebben het allemaal wat vlug behandeld. Sommige beslissingen hadden we niet genomen als we die bouwperikelen niet zo sterk gevoeld hadden."

Het moet wél bij die twee mindere sportieve jaren blijven. "Absoluut. Anders word je ongeloofwaardig. De nieuwe selectie, de nieuwe trainer, de technische staf: dat zijn qua werkpunten nu de prioriteiten."

Volgende week hoopt De Witte een antwoord op een paar van die vragen te kunnen geven, en de naam van de nieuwe trainer te kunnen bekend maken. Onverwacht bood zich nog een grote naam uit de trainerswereld (een buitenlander) aan. "De vraag is: wil zo'n man zich vastbinden aan een project hier, of is die zo weer weg? Wat wij nu nodig hebben, is continuïteit."

Dat de supporters die dit seizoen talrijker dan verwacht de Ghelamco-Arena bezochten zullen afhaken, vreest hij niet. "Maar de appetijt voor het nieuwe seizoen zullen wij zelf moeten bepalen, door wat we voorstellen."

De volkstoeloop richting Ghelamco-Arena was een succes, sportief liep het bij Gent dan weer veel minder dan verwacht. Het is de laatste keer dat Ivan De Witte uitgebreid wil praten over de gevolgen van de stadionperikelen op de sportieve prestaties. "Na dit interview trekken we daar definitief een streep onder." Eerder was hij gewaarschuwd voor de gevaren die om de hoek loerden bij de bouw van een nieuw stadion. "We zijn een beetje naïef geweest. We wisten het, maar we dachten: bij ons zal dat wel meevallen. Niet dus." "AA Gent is een nieuwe club geworden. Het is net als bij de bouw van een nieuw huis: pas als je er in trekt, ontdek je de gebreken en wat beter kan én moet. Als je daar niet meteen op zit, krijg je dat later nog moeilijk ongedaan gemaakt." Ik heb ervaren dat, als je er in de finale fase van de bouw niet kort op zit, je geen voetbalhart in die bouw krijgt. Dan wordt het geen voetbalstadion, maar een commercieel centrum."Het gevolg is bekend. "We hebben het allemaal wat vlug behandeld. Sommige beslissingen hadden we niet genomen als we die bouwperikelen niet zo sterk gevoeld hadden."Het moet wél bij die twee mindere sportieve jaren blijven. "Absoluut. Anders word je ongeloofwaardig. De nieuwe selectie, de nieuwe trainer, de technische staf: dat zijn qua werkpunten nu de prioriteiten."Volgende week hoopt De Witte een antwoord op een paar van die vragen te kunnen geven, en de naam van de nieuwe trainer te kunnen bekend maken. Onverwacht bood zich nog een grote naam uit de trainerswereld (een buitenlander) aan. "De vraag is: wil zo'n man zich vastbinden aan een project hier, of is die zo weer weg? Wat wij nu nodig hebben, is continuïteit."Dat de supporters die dit seizoen talrijker dan verwacht de Ghelamco-Arena bezochten zullen afhaken, vreest hij niet. "Maar de appetijt voor het nieuwe seizoen zullen wij zelf moeten bepalen, door wat we voorstellen."