AA Gent wint nu ook op bezoek bij leider Club Brugge: 0-1

AA Gent heeft zijn derde opeenvolgende zege onder de nieuwe trainer Hein Vanhaezebrouck beet. De Buffalo’s gingen met 0-1 winnen op het veld van leider Club Brugge.

AA Gent won dankzij een eigen doelpunt van Club Brugge-verdediger Federico Ricca in de 68e minuut.

In het klassement van de Jupiler Pro League rukken de Buffalo’s op naar een voorlopige zevende plaats met 25 punten. Regerend landskampioen Club Brugge telt na 18 speeldagen nog twee punten voorsprong op KRC Genk, dat zaterdag KV Kortrijk met 2-0 versloeg. De Limburgers hebben wel een match minder op de teller.

Onder nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck wint AA Gent voor het eerst dit seizoen drie wedstrijden op rij.

Wedstrijdverslag

De Slag om Vlaanderen barstte meteen los in het Jan Breydelstadion. Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer, opnieuw van de partij na een coronabesmetting, zag dat AA Gent-doelman Bolat na vier minuten bij de pinken was op een kopbal van Ricca. Iets voor het kwartier kwam Jaremtsjoek aan de overzijde alleen voor Mignolet, de Club Brugge-doelman bracht redding. AA Gent-kapitein Vadis Odjidja moest meteen daarna zijn 250e wedstrijd in de hoogste afdeling vroegtijdig staken met een blessure. Vlak voor de pauze kopte Vanaken hard binnen het kader op een hoekschop, Bolat was echter goed gepositioneerd.

Net voor het uur was Yaremchuk dicht bij de 0-1. De Oekraïner knikte het leer tegen de deklat. Maar uitstel was geen afstel. In de 68e minuut kwamen de Buffalo’s op voorsprong. Mohammadi haalde de achterlijn en zette voor, Ricca duwde de bal in eigen doel. Nadien hield Bolat AA Gent recht tegen zijn ex-ploeg, hij stond onder meer pal op een poging van Lang.