AA Gent wint van Anderlecht, Club wordt eerste achtervolger

AA Gent grijpt na een bleke partij tegen Anderlecht opnieuw de leiding in de Jupiler Pro League. Eerste achtervolger Club Brugge volgt op drie punten. RSCA staat op 5 punten van de Buffalo’s op 3.

AA Gent heeft zondag op de 22e speeldag van de Jupiler Pro League met 2-0 gewonnen van Anderlecht. Laurent Depoitre maakte beide doelpunten in een matige topper. Gent springt in de stand opnieuw over Club Brugge naar de eerste plaats. Anderlecht volgt als derde op vijf punten.

De thuisploeg begon aanvallend aan de partij en dat loonde quasi meteen. Na negen minuten voorkwam Proto met een spectaculaire redding een kopbaldoelpunt van Nielsen, maar nauwelijks een minuut later was het wel raak voor de Gentenaars. Na knap voorbereidend werk van Dejaegere kon Depoitre simpel binnen tikken.

Anderlecht, met Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan voor het eerst in de basis, had geen snelle reactie in huis. Het was Gent dat ei zo na zelfs op 2-0 kwam. Een individuele actie van Simon op links bereikte Milicevic, die zijn schot op de paal zag stranden.

Op slag van rust stak Anderlecht dan toch eens de neus aan het venster. Suarez reageerde in de rebound te laks op een schot van Najar, zodat Sels een doelpunt van de Argentijn kon verijdelen.

In de tweede helft wijzigde het spelbeeld. Anderlecht kwam beter in de wedstrijd en Gent raakte nog nauwelijks in de buurt van Proto. Okaka kreeg iets voorbij het uur de grootste kans voor de Brusselaars, maar de Italiaanse spits knalde knullig op Sels. De doelman van Gent hield ook een kopbal van Deschacht nog uit zijn netten en mocht zich gelukkig prijzen dat de ingevallen Lukebakio een slimme doorsteekpass van Praet voorlangs tikte.

In de 89e minuut bezorgde Depoitre Gent dan toch de zekerheid over de drie punten. Met zijn tweede van de namiddag nam hij alle spanning weg.

AA Gent grijpt opnieuw de leiding in de Jupiler Pro League. Eerste achtervolger Club Brugge volgt op drie punten. Anderlecht staat op de derde plaats met vijf punten achterstand op de Buffalo’s.

Club Brugge opende met 3-0

Club Brugge heeft zaterdag op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League met 3-0 (rust: 1-0) gewonnen van Moeskroen-Péruwelz.

Blauw-zwart, met Dion Cools en Mikel Agu verrassend in de basis en nieuwkomer Ludovic Butelle meteen tussen de palen, had weinig moeite met de bezoekers uit Henegouwen.

Björn Engels opende na 31 minuten de score, voor de verdediger zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer na een zware knieblessure. Na de pauze dikten Abdoulay Diaby, tegen zijn ex-club, en Jelle Vossen nog verder aan tot 3-0.

Vrijdagavond opende Racing Genk de debatten van de 22e speeldag al met een nipte 2-1 thuiszege tegen Zulte Waregem. De Genkenaars speelden in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar wel bijna een uur met een man minder, na de uitsluiting van Derrick Tshimanga. In de slotfase was het invaller Karelis die bij zijn debuut de Limburgers met een knap doelpunt meteen de volle buit schonk.