Thijs mag beschouwd worden als een clubicoon van AA Gent. Hij was er assistent sinds april 2014 en was voordien als speler al actief voor de Buffalo's tussen 2007 en 2014.

Mededeling

'KAA Gent houdt eraan Bernd Thijs te bedanken voor zijn jarenlange inzet als speler en kapitein', klinkt het in de mededeling op de clubwebsite. 'De club blijft hem erkentelijk voor de behaalde resultaten waarbij vooral de bekerwinst altijd in ons geheugen gegrift zal staan. KAA Gent wenst Bernd succes toe in zijn verdere carrière en hoopt dat zijn vorming als trainer bij onze club een meerwaarde zal betekenen.'

Over de reden van zijn ontslag werd door de club niets bekendgemaakt. Sommige media melden dat hij het slachtoffer is van de slechte resultaten in play-off 1, maar de indruk ontstaat toch dat er meer aan de hand is.

AA Gent liet - na een sterke start (6 op 6) - een desastreuze reeks (1 op 15) optekenen in play-off 1 en riskeert naast een Europees ticket te grijpen. Donderdag trekken de Gentenaars op de achtste speeldag naar Racing Genk.

Carrière

De 39-jarige Limburger was als speler eerder aan de slag bij Standard (1995-2000), Racing Genk (2000-2004), het Turkse Trabzonspor (2004) en het Duitse Borussia Mönchengladbach (2005-2007).

In april 2014 zette hij zijn spelersloopbaan stop na veelvuldig blessureleed. Hij werd vervolgens assistent bij AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. Bij het ontslag van HVH vorig najaar en de komst van nieuwe coach Yves Vanderhaeghe bleef hij op post.

Thijs mag beschouwd worden als een clubicoon van AA Gent. Hij was er assistent sinds april 2014 en was voordien als speler al actief voor de Buffalo's tussen 2007 en 2014.'KAA Gent houdt eraan Bernd Thijs te bedanken voor zijn jarenlange inzet als speler en kapitein', klinkt het in de mededeling op de clubwebsite. 'De club blijft hem erkentelijk voor de behaalde resultaten waarbij vooral de bekerwinst altijd in ons geheugen gegrift zal staan. KAA Gent wenst Bernd succes toe in zijn verdere carrière en hoopt dat zijn vorming als trainer bij onze club een meerwaarde zal betekenen.' Over de reden van zijn ontslag werd door de club niets bekendgemaakt. Sommige media melden dat hij het slachtoffer is van de slechte resultaten in play-off 1, maar de indruk ontstaat toch dat er meer aan de hand is.AA Gent liet - na een sterke start (6 op 6) - een desastreuze reeks (1 op 15) optekenen in play-off 1 en riskeert naast een Europees ticket te grijpen. Donderdag trekken de Gentenaars op de achtste speeldag naar Racing Genk. De 39-jarige Limburger was als speler eerder aan de slag bij Standard (1995-2000), Racing Genk (2000-2004), het Turkse Trabzonspor (2004) en het Duitse Borussia Mönchengladbach (2005-2007). In april 2014 zette hij zijn spelersloopbaan stop na veelvuldig blessureleed. Hij werd vervolgens assistent bij AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. Bij het ontslag van HVH vorig najaar en de komst van nieuwe coach Yves Vanderhaeghe bleef hij op post.