De 32 teams worden voor de loting ingedeeld in vier bokalen. AA Gent zit in bokaal vier, met de laagst gerangschikte clubs. Bekijk hun mogelijke tegenstanders uit de andere potten.

Dave Mestdach, de filmman van Knack Focus, uit Gent

'Dat Gantoise in de Champions League zit, is en blijft surrealistisch als je rekening houdt met de zelfs naar Belgische normen behoorlijk bescheiden middelen van de club, dus kunnen we er maar beter royaal van profiteren. Ik wil bij deze trouwens nog eens Club Brugge bedanken om roemloos ten onder te gaan tegen Manchester United in de voorrondes, wat Gantoise anderhalf miljoen euro extra tv-geld oplevert. No Sweat, No Glory indeed. Maar genoeg over tweederangsclubs.'

'Mijn favoriet uit pot 1 is FC Barcelona, regerend laureaat en de ploeg van de beste, meest gracieuze speler ter wereld: Andres Iniesta. Uit pot 2 kies ik voor Man U, nog zo'n oerploeg en op basis van hun wedstrijden tegen Club Brugge zeker een haalbare kaart. En uit pot 3 kies ik voor AS Roma, club van Francesco Totti en het Colosseum, twee monumenten uit de tijd van Caesar. Op die manier heb je meteen ook drie mooie, toeristische verplaatsingen in het vooruitzicht. Morituri te salutant!'

Kurt Rigo, een uitgeweken Gentenaar uit Sint-Katelijne-Waver

'Uit pot 1 graag Barcelona of Chelsea. De Champions Leaguewinnaar omdat het een droom is om zo'n ploeg in de Ghelamco Arena te mogen ontvangen, de Engelsen om onze Belgische topper Eden Hazard te zien spelen in de Gentse arena. Als Barcelona niet komt, dan graag Real Madrid om dezelfde reden uit pot twee en Arsenal, Manchester City of Manchester United in plaats van Chelsea uit pot 2.

De gemakkelijkste keuze is voor mij die uit pot 3: AS Roma, onze laatste Europese tegenstander thuis, viel faliekant tegen met 1-7 verlies in het Ottenstadion dankzij een schitterend spelende Totti. Die ploeg willen we graag tonen welke stappen we ondertussen hebben gezet als ploeg. En wie weet vergissen ze zich wel van stadion en zijn het 5-0 forfaitcijfers, maar dat is wellicht een 'long shot' (lacht).

Conclusie: we moeten realistisch zijn en niet speculeren op punten tegen 'kleinere' ploegen. Mooie affiches hebben we nodig om ons uniek avontuur onvergetelijk te maken.

Frank Rigo, de broer van Kurt, uit Gent

'Die 1-7 van augustus 2009 ligt nog altijd zwaar op onze maag. Zo verliezen wens ik zelfs Club Brugge niet toe. Totti denkt misschien dat hij terugkomt naar Gent om ons opnieuw een pak rammel te geven, maar de Romeinen zullen terechtkomen in de hel van de Ghelamco! Als we slechts één match mogen winnen dan kies ik deze - met een rode kaart voor Totti wegens protest. Maar geen Duitse scheidsrechter aub.'

'Daarnaast Chelsea uit pot 1 om José Mourinho zien tekeer te gaan tegen Hein Vanhaezebrouck, daar kijk ik al naar uit. Vooral de persbabbel nadien, hopelijk zijn er veel betwistbare fases. Maar natuurlijk ook om onze Hazard aan het werk te zien.'

'Uit pot 2 ten slotte Real Madrid, de ploeg der ploegen. Mocht het onmogelijke gebeuren en we pakken drie punten dan worden we onsterfelijk en dan gaan we voor de derde plaats. Vanwege een bescheiden Gentsupporter.' (KVDA)

'Dat Gantoise in de Champions League zit, is en blijft surrealistisch als je rekening houdt met de zelfs naar Belgische normen behoorlijk bescheiden middelen van de club, dus kunnen we er maar beter royaal van profiteren. Ik wil bij deze trouwens nog eens Club Brugge bedanken om roemloos ten onder te gaan tegen Manchester United in de voorrondes, wat Gantoise anderhalf miljoen euro extra tv-geld oplevert. No Sweat, No Glory indeed. Maar genoeg over tweederangsclubs.' 'Mijn favoriet uit pot 1 is FC Barcelona, regerend laureaat en de ploeg van de beste, meest gracieuze speler ter wereld: Andres Iniesta. Uit pot 2 kies ik voor Man U, nog zo'n oerploeg en op basis van hun wedstrijden tegen Club Brugge zeker een haalbare kaart. En uit pot 3 kies ik voor AS Roma, club van Francesco Totti en het Colosseum, twee monumenten uit de tijd van Caesar. Op die manier heb je meteen ook drie mooie, toeristische verplaatsingen in het vooruitzicht. Morituri te salutant!''Uit pot 1 graag Barcelona of Chelsea. De Champions Leaguewinnaar omdat het een droom is om zo'n ploeg in de Ghelamco Arena te mogen ontvangen, de Engelsen om onze Belgische topper Eden Hazard te zien spelen in de Gentse arena. Als Barcelona niet komt, dan graag Real Madrid om dezelfde reden uit pot twee en Arsenal, Manchester City of Manchester United in plaats van Chelsea uit pot 2. De gemakkelijkste keuze is voor mij die uit pot 3: AS Roma, onze laatste Europese tegenstander thuis, viel faliekant tegen met 1-7 verlies in het Ottenstadion dankzij een schitterend spelende Totti. Die ploeg willen we graag tonen welke stappen we ondertussen hebben gezet als ploeg. En wie weet vergissen ze zich wel van stadion en zijn het 5-0 forfaitcijfers, maar dat is wellicht een 'long shot' (lacht). Conclusie: we moeten realistisch zijn en niet speculeren op punten tegen 'kleinere' ploegen. Mooie affiches hebben we nodig om ons uniek avontuur onvergetelijk te maken.'Die 1-7 van augustus 2009 ligt nog altijd zwaar op onze maag. Zo verliezen wens ik zelfs Club Brugge niet toe. Totti denkt misschien dat hij terugkomt naar Gent om ons opnieuw een pak rammel te geven, maar de Romeinen zullen terechtkomen in de hel van de Ghelamco! Als we slechts één match mogen winnen dan kies ik deze - met een rode kaart voor Totti wegens protest. Maar geen Duitse scheidsrechter aub.' 'Daarnaast Chelsea uit pot 1 om José Mourinho zien tekeer te gaan tegen Hein Vanhaezebrouck, daar kijk ik al naar uit. Vooral de persbabbel nadien, hopelijk zijn er veel betwistbare fases. Maar natuurlijk ook om onze Hazard aan het werk te zien.' 'Uit pot 2 ten slotte Real Madrid, de ploeg der ploegen. Mocht het onmogelijke gebeuren en we pakken drie punten dan worden we onsterfelijk en dan gaan we voor de derde plaats. Vanwege een bescheiden Gentsupporter.' (KVDA)