"Op de positie van rechtsback is er eigenlijk geen concurrentie tussen Maxime Colin en Anthony Vanden Borre. Het is simpel: Anthony moet altijd spelen", is De Mos in zijn gekende stijl zeer duidelijk. "Hij heeft alles wat een moderne verdediger moet hebben, ook al is er één punt waar hij nog moet op werken: de ruimte die hij in zijn rug laat vallen. Hij heeft geluk dat hij op zijn flank assistentie krijgt van Andy Najar, die niet op een inspanning meer of minder kijkt bij zijn defensief werk."

"Centraal rechts is Mbemba de meest zeker optie. Het is geen toeval dat veel grote Europese clubs aan zijn mouw trekken. Zelfs Porto, als je de geruchten mag geloven. Dat is ook niet verwonderlijk: de Congolees heeft veel meer te bieden dan Rolando. Verdedigend is hij onverzettelijk, terwijl de andere af en toe een foutje maakt, zoals bijvoorbeeld tegen KV Mechelen, waar hij verantwoordelijk was voor de late gelijkmaker van Dalibor Veselinovic, of vorig weekend nog tegen Lokeren, waar hij ook niet geweldig presteerde. De Portugees is misschien goed in een ploeg die laag speelt, maar op het moment dat de ruimtes groter worden is hij niet honderd procent betrouwbaar. Dat is ook de reden waarom hij het nooit lang heeft uitgezongen bij de grote clubs waar hij gespeeld heeft."

"Aan de linkerkant zou ik nooit het duo Deschacht-N'Sakala wijzigen. Olivier is aan het beste seizoen uit zijn carrière bezig, er is dus geen enkele reden om hem van positie te veranderen. Zijn kompaan is een offensieve flankverdediger, zo heb ik ze graag. Zijn enige minpunt is dat hij nog af en toe een vermijdbare fout maakt, zoals de penalty die hij weggeeft op Daknam, wat Anderlecht twee dure punten had kunnen kosten. Anderzijds is hij ook degene die de assist geeft voor de beslissende goal van Aleksandar Mitrovic. Het een compenseert het ander."

"Op de positie van rechtsback is er eigenlijk geen concurrentie tussen Maxime Colin en Anthony Vanden Borre. Het is simpel: Anthony moet altijd spelen", is De Mos in zijn gekende stijl zeer duidelijk. "Hij heeft alles wat een moderne verdediger moet hebben, ook al is er één punt waar hij nog moet op werken: de ruimte die hij in zijn rug laat vallen. Hij heeft geluk dat hij op zijn flank assistentie krijgt van Andy Najar, die niet op een inspanning meer of minder kijkt bij zijn defensief werk." "Centraal rechts is Mbemba de meest zeker optie. Het is geen toeval dat veel grote Europese clubs aan zijn mouw trekken. Zelfs Porto, als je de geruchten mag geloven. Dat is ook niet verwonderlijk: de Congolees heeft veel meer te bieden dan Rolando. Verdedigend is hij onverzettelijk, terwijl de andere af en toe een foutje maakt, zoals bijvoorbeeld tegen KV Mechelen, waar hij verantwoordelijk was voor de late gelijkmaker van Dalibor Veselinovic, of vorig weekend nog tegen Lokeren, waar hij ook niet geweldig presteerde. De Portugees is misschien goed in een ploeg die laag speelt, maar op het moment dat de ruimtes groter worden is hij niet honderd procent betrouwbaar. Dat is ook de reden waarom hij het nooit lang heeft uitgezongen bij de grote clubs waar hij gespeeld heeft." "Aan de linkerkant zou ik nooit het duo Deschacht-N'Sakala wijzigen. Olivier is aan het beste seizoen uit zijn carrière bezig, er is dus geen enkele reden om hem van positie te veranderen. Zijn kompaan is een offensieve flankverdediger, zo heb ik ze graag. Zijn enige minpunt is dat hij nog af en toe een vermijdbare fout maakt, zoals de penalty die hij weggeeft op Daknam, wat Anderlecht twee dure punten had kunnen kosten. Anderzijds is hij ook degene die de assist geeft voor de beslissende goal van Aleksandar Mitrovic. Het een compenseert het ander."