Amper acht dagen geleden verklaarde de rechtbank van koophandel in Antwerpen voetbalclub Beerschot AC failliet. Toch is de kans reëel dat er volgend seizoen opnieuw wordt gevoetbald op Het Kiel.

Twee opties liggen op tafel. De supporters krijgen daarbij hun zeg. Een investeringsgroep rond voormalig Beerschot-voorzitter Paul Nagels bereikte de afgelopen dagen een akkoord met derdeklasser Sint-Niklaas om het stamnummer over te nemen. Sint-Niklaas zou zijn naam en kleuren opgeven waardoor Beerschot volgend seizoen in derde klasse zou spelen.

Een tweede scenario, tot stand gekomen via het supporterscollectief van Beerschot, bestaat erin dat eersteprovincialer Wilrijk naar het Olympisch Stadion zou verhuizen. Die club zou Wilrijk-Beerschot heten.

Supporters betrokken bij beslissing

Ongeveer duizend supporters van Beerschot kregen uitleg bij de ontwikkelingen en overlegden met de investeerders. De fans mogen via een e-mail doorgeven welk plan hun voorkeur heeft. (Belga/INM)

Amper acht dagen geleden verklaarde de rechtbank van koophandel in Antwerpen voetbalclub Beerschot AC failliet. Toch is de kans reëel dat er volgend seizoen opnieuw wordt gevoetbald op Het Kiel. Twee opties liggen op tafel. De supporters krijgen daarbij hun zeg. Een investeringsgroep rond voormalig Beerschot-voorzitter Paul Nagels bereikte de afgelopen dagen een akkoord met derdeklasser Sint-Niklaas om het stamnummer over te nemen. Sint-Niklaas zou zijn naam en kleuren opgeven waardoor Beerschot volgend seizoen in derde klasse zou spelen. Een tweede scenario, tot stand gekomen via het supporterscollectief van Beerschot, bestaat erin dat eersteprovincialer Wilrijk naar het Olympisch Stadion zou verhuizen. Die club zou Wilrijk-Beerschot heten. Supporters betrokken bij beslissing Ongeveer duizend supporters van Beerschot kregen uitleg bij de ontwikkelingen en overlegden met de investeerders. De fans mogen via een e-mail doorgeven welk plan hun voorkeur heeft. (Belga/INM)