Vorige week bevatten bij de start van de Jupiler Pro League de zestien spelerskernen samen 209 buitenlanders op 410 spelers. Dat zijn gemiddeld dertien buitenlanders per club, goed voor 50% van de eersteklassespelers. Een daling tegenover een jaar geleden toen de Belgen met 54% nog in de meerderheid waren bij de start van de competitie. Een jaar daarvoor bedroeg het percentage Belgen 55.

De meeste buitenlanders komen, net als afgelopen seizoen (toen 48, nu 49), uit Frankrijk. Daarna volgen de Serviërs (12), voor de Kroaten, Nederlanders en Congolezen (telkens acht). Op de zesde plaats komen de Ivorianen (zeven), gevolgd door de Israëliërs en Brazilianen (telkens zes, omdat Igor De Camargo en Edmilson Jr als eerste nationaliteit de Belgische voeren). Vorig jaar vormden de Nederlanders (toen 14, nu acht) nog de tweede talrijkste groep.

Net als vorig jaar tellen acht clubkernen meer Belgen dan buitenlanders, waaronder Anderlecht, Club en Standard. Westerlo (66%), Mechelen (64%) en Zulte Waregem (63%) zijn het meest Belgisch getint, terwijl STVV, KVO, Charleroi en landskampioen Gent (alle 40%) de minste Belgen hebben.

Vorige week bevatten bij de start van de Jupiler Pro League de zestien spelerskernen samen 209 buitenlanders op 410 spelers. Dat zijn gemiddeld dertien buitenlanders per club, goed voor 50% van de eersteklassespelers. Een daling tegenover een jaar geleden toen de Belgen met 54% nog in de meerderheid waren bij de start van de competitie. Een jaar daarvoor bedroeg het percentage Belgen 55. De meeste buitenlanders komen, net als afgelopen seizoen (toen 48, nu 49), uit Frankrijk. Daarna volgen de Serviërs (12), voor de Kroaten, Nederlanders en Congolezen (telkens acht). Op de zesde plaats komen de Ivorianen (zeven), gevolgd door de Israëliërs en Brazilianen (telkens zes, omdat Igor De Camargo en Edmilson Jr als eerste nationaliteit de Belgische voeren). Vorig jaar vormden de Nederlanders (toen 14, nu acht) nog de tweede talrijkste groep.Net als vorig jaar tellen acht clubkernen meer Belgen dan buitenlanders, waaronder Anderlecht, Club en Standard. Westerlo (66%), Mechelen (64%) en Zulte Waregem (63%) zijn het meest Belgisch getint, terwijl STVV, KVO, Charleroi en landskampioen Gent (alle 40%) de minste Belgen hebben.