De politie moest meerdere malen in actie komen om te voorkomen dat supporters met elkaar op de vuist gingen, maakte ze vrijdag bekend. Standard-fans wilden na aankomst naar de Ajacieden gaan. Ze gooiden met flessen, stenen en vuurwerk richting de politie.

In het stadion werd met fakkels gegooid. Hierdoor moest een vak worden ontruimd omdat supporters gevaar liepen. Een aantal fans was zo geschrokken dat ze meteen naar huis gegaan, zo meldt Newsmonkey. Voor wie bleef was er de eerste twintig minuten amper te zien wat er zich op het veld afspeelde door de rook van de fakkels. De politie onderzoekt wie er achter het gooien van de fakkels zit. Daarnaast zijn Ajax en Standard beiden een onderzoek gestart.

Ook na de wedstrijd bleef het onrustig. Bij de toiletten ontstond brand en verschillende relschoppers gooiden met vuurwerkbommen, die ook tussen politiemensen belandden. Zeven agenten hebben hierdoor last van hun gehoor. Ze moeten een gehoortest ondergaan.

'Standard mag een gepeperde rekening verwachten', laat Dolf Collee, algemeen directeur van Ajax, weten aan Newsmonkey. 'Hun fans hebben zich schandalig gedragen. Wij zullen hierover overleggen met de UEFA.' (BELGA/JVL)

De politie moest meerdere malen in actie komen om te voorkomen dat supporters met elkaar op de vuist gingen, maakte ze vrijdag bekend. Standard-fans wilden na aankomst naar de Ajacieden gaan. Ze gooiden met flessen, stenen en vuurwerk richting de politie. In het stadion werd met fakkels gegooid. Hierdoor moest een vak worden ontruimd omdat supporters gevaar liepen. Een aantal fans was zo geschrokken dat ze meteen naar huis gegaan, zo meldt Newsmonkey. Voor wie bleef was er de eerste twintig minuten amper te zien wat er zich op het veld afspeelde door de rook van de fakkels. De politie onderzoekt wie er achter het gooien van de fakkels zit. Daarnaast zijn Ajax en Standard beiden een onderzoek gestart. Ook na de wedstrijd bleef het onrustig. Bij de toiletten ontstond brand en verschillende relschoppers gooiden met vuurwerkbommen, die ook tussen politiemensen belandden. Zeven agenten hebben hierdoor last van hun gehoor. Ze moeten een gehoortest ondergaan.'Standard mag een gepeperde rekening verwachten', laat Dolf Collee, algemeen directeur van Ajax, weten aan Newsmonkey. 'Hun fans hebben zich schandalig gedragen. Wij zullen hierover overleggen met de UEFA.' (BELGA/JVL)