"Het is duidelijk dat de mogelijkheden niet meer legio zijn," zegt De Maeseneer aan Sport/Voetbalmagazine, "maar er is nog één piste die bewandeld wordt." Vorige week zag de raadsman van Beerschot nog drie pistes. Welke uitweg De Maeseneer nu precies bedoelt, wil hij niet preciseren.

Schuldenberg van 17 miljoen euro

Beerschot, dat eerder deze maand uit de eerste klasse degradeerde, moet morgenavond voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) verschijnen. Dat beslist of de Antwerpse club een licentie krijgt voor volgend seizoen. Die is nodig om in de tweede klasse te mogen aantreden. Om in aanmerking te komen voor een licentie moet onder meer een rist openstaande rekeningen betaald worden en moet worden aangetoond dat Beerschot op financieel vlak het volgende seizoen naar redelijke verwachtingen kan volmaken. Dat is geen evidentie gezien de schuldenberg van meer dan 17 miljoen euro en de bescherming tegen schuldeisers die Beerschot zo'n maand geleden vroeg en kreeg van de rechtbank van koophandel in Antwerpen.

Optimistisch

Hoewel De Maeseneer toegeeft nog helemaal niet te kunnen inschatten of Beerschot met een serieus dossier naar het BAS zal kunnen stappen, klinken zijn woorden hoe dan ook optimistischer dan het artikel over Beerschot dat vandaag in de Gazet van Antwerpen staat. Daarin is te lezen dat Patrick Vanoppen de strijd opgeeft. De krant schrijft dat de voorzitter van Beerschot aan de redactie heeft laten weten geen oplossing meer te zien. Als er effectief geen oplossing komt, moet Beerschot naar de derde klasse en komt een faillissement heel dichtbij.

Eerder weigerde de licentiecommissie van de voetbalbond in eerste aanleg een licentie aan Beerschot en kreeg de club er ook geen van de licentiecommissie voor hoger beroep.

"Het is duidelijk dat de mogelijkheden niet meer legio zijn," zegt De Maeseneer aan Sport/Voetbalmagazine, "maar er is nog één piste die bewandeld wordt." Vorige week zag de raadsman van Beerschot nog drie pistes. Welke uitweg De Maeseneer nu precies bedoelt, wil hij niet preciseren.Schuldenberg van 17 miljoen euroBeerschot, dat eerder deze maand uit de eerste klasse degradeerde, moet morgenavond voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) verschijnen. Dat beslist of de Antwerpse club een licentie krijgt voor volgend seizoen. Die is nodig om in de tweede klasse te mogen aantreden. Om in aanmerking te komen voor een licentie moet onder meer een rist openstaande rekeningen betaald worden en moet worden aangetoond dat Beerschot op financieel vlak het volgende seizoen naar redelijke verwachtingen kan volmaken. Dat is geen evidentie gezien de schuldenberg van meer dan 17 miljoen euro en de bescherming tegen schuldeisers die Beerschot zo'n maand geleden vroeg en kreeg van de rechtbank van koophandel in Antwerpen.OptimistischHoewel De Maeseneer toegeeft nog helemaal niet te kunnen inschatten of Beerschot met een serieus dossier naar het BAS zal kunnen stappen, klinken zijn woorden hoe dan ook optimistischer dan het artikel over Beerschot dat vandaag in de Gazet van Antwerpen staat. Daarin is te lezen dat Patrick Vanoppen de strijd opgeeft. De krant schrijft dat de voorzitter van Beerschot aan de redactie heeft laten weten geen oplossing meer te zien. Als er effectief geen oplossing komt, moet Beerschot naar de derde klasse en komt een faillissement heel dichtbij.Eerder weigerde de licentiecommissie van de voetbalbond in eerste aanleg een licentie aan Beerschot en kreeg de club er ook geen van de licentiecommissie voor hoger beroep.