Vorige week ergerde Oostende zich aan de perikelen na de interlandweek. Veel internationals hebben oogt mooi, maar je moet er ook de nadelen bij nemen, vooral als ze verre verplaatsingen maken. Didier Ovono werd door Yves Vanderhaeghe al een wedstrijd geschorst omdat hij te laat van een interland terugkeerde, vorige week ergerde de T1 van KVO zich opnieuw aan een van zijn internationals. Andile Jali had Zuid-Afrika vrijdag in Angola met een goal naar een riante 1-3-uitgangspositie geloodst, maar mocht na zijn tweede gele kaart van bondscoach Ephraim Mashaba meteen naar Oostende terugkeren. Toch stond de verdedigende middenvelder pas vorige week vrijdag - een volle week na de match - opnieuw op De Schorre.

Blessures

"We moeten strenger zijn. Vanaf nu moeten ze ons voortdurend op de hoogte houden over hun prestaties, blessures, terugkomst..." Want: Gohi Bi Cyriac (Ivoorkust) hield het bij verzorging en stond in Mechelen niet in de basis, Sébastien Siani (Kameroen) keerde met een lichte hamstringblessure terug.

Ook de volgende maanden moet Vanderhaeghe rekening houden met afwezigheden. Ivoorkust, Zuid-Afrika en Kameroen proberen zich de volgende maanden te kwalificeren voor de African Cup of Nations, die in 2017 in Gabon (Ovono) wordt gespeeld. Op 23 maart ontvangt Siani met groepsleider Kameroen zijn ploegmaat Jali, op 27 maart is Zuid-Afrika gastheer. Een paar dagen later begint play-off 1... (Chris Tetaert)

Vorige week ergerde Oostende zich aan de perikelen na de interlandweek. Veel internationals hebben oogt mooi, maar je moet er ook de nadelen bij nemen, vooral als ze verre verplaatsingen maken. Didier Ovono werd door Yves Vanderhaeghe al een wedstrijd geschorst omdat hij te laat van een interland terugkeerde, vorige week ergerde de T1 van KVO zich opnieuw aan een van zijn internationals. Andile Jali had Zuid-Afrika vrijdag in Angola met een goal naar een riante 1-3-uitgangspositie geloodst, maar mocht na zijn tweede gele kaart van bondscoach Ephraim Mashaba meteen naar Oostende terugkeren. Toch stond de verdedigende middenvelder pas vorige week vrijdag - een volle week na de match - opnieuw op De Schorre. "We moeten strenger zijn. Vanaf nu moeten ze ons voortdurend op de hoogte houden over hun prestaties, blessures, terugkomst..." Want: Gohi Bi Cyriac (Ivoorkust) hield het bij verzorging en stond in Mechelen niet in de basis, Sébastien Siani (Kameroen) keerde met een lichte hamstringblessure terug. Ook de volgende maanden moet Vanderhaeghe rekening houden met afwezigheden. Ivoorkust, Zuid-Afrika en Kameroen proberen zich de volgende maanden te kwalificeren voor de African Cup of Nations, die in 2017 in Gabon (Ovono) wordt gespeeld. Op 23 maart ontvangt Siani met groepsleider Kameroen zijn ploegmaat Jali, op 27 maart is Zuid-Afrika gastheer. Een paar dagen later begint play-off 1... (Chris Tetaert)