Ondanks het feit dat de Nigeriaan geregeld zijn goal meepikt, kan hij bij Club Brugge zelden op een basisplaats rekenen. Toch bewaart hij steeds een goed humeur.

Akpala: "Ik ben niet de enige die wil spelen, maar ik vind het normaal dat ik mijn collega's aanmoedig wanneer ik op de bank zit. En als ik wel opgesteld word, vind ik het ook logisch dat de anderen mij aanmoedigen. Voetbal is toch een collectieve sport, niet?"

Club Brugge kreeg onder Christoph Daum al heel wat kritiek te slikken op de defensieve manier van voetballen. "In het begin vonden sommigen dat wat vreemd en vergde het aanpassing", zegt Akpala in Sport/Voetbalmagazine, "maar we hebben snel begrepen waar Daum naartoe wil. En we winnen, dat is belangrijk."

Progressie
"Men mag ook niet te extreem zijn in de beoordeling van het huidige Club Brugge. Wedstrijd per wedstrijd maken we progressie. Het balbezit verloopt beter, we spelen meer als team en we begrijpen steeds beter wanneer we moeten aanvallen en wanneer het spel doodmaken."

"Als speler doe je wat de coach vraagt. Als je wint, moet je dan gaan zeggen dat je dit of dat niet zo leuk vindt of met bepaalde zaken niet zo gelukkig bent?"

Titelkansen
Akpala gelooft alleszins nog in de titelkansen van Club: "Natuurlijk. We hebben eens op korte tijd vier keer verloren, maar voor de rest zie ik veel goeie dingen hier. En de laatste weken hebben we de zeges aan elkaar geregen."

"Maar we leggen onszelf geen druk op: de ambitie bij het begin van het seizoen was Europees voetbal afdwingen." (PD)

Ondanks het feit dat de Nigeriaan geregeld zijn goal meepikt, kan hij bij Club Brugge zelden op een basisplaats rekenen. Toch bewaart hij steeds een goed humeur. Akpala: "Ik ben niet de enige die wil spelen, maar ik vind het normaal dat ik mijn collega's aanmoedig wanneer ik op de bank zit. En als ik wel opgesteld word, vind ik het ook logisch dat de anderen mij aanmoedigen. Voetbal is toch een collectieve sport, niet?" Club Brugge kreeg onder Christoph Daum al heel wat kritiek te slikken op de defensieve manier van voetballen. "In het begin vonden sommigen dat wat vreemd en vergde het aanpassing", zegt Akpala in Sport/Voetbalmagazine, "maar we hebben snel begrepen waar Daum naartoe wil. En we winnen, dat is belangrijk." Progressie "Men mag ook niet te extreem zijn in de beoordeling van het huidige Club Brugge. Wedstrijd per wedstrijd maken we progressie. Het balbezit verloopt beter, we spelen meer als team en we begrijpen steeds beter wanneer we moeten aanvallen en wanneer het spel doodmaken." "Als speler doe je wat de coach vraagt. Als je wint, moet je dan gaan zeggen dat je dit of dat niet zo leuk vindt of met bepaalde zaken niet zo gelukkig bent?" Titelkansen Akpala gelooft alleszins nog in de titelkansen van Club: "Natuurlijk. We hebben eens op korte tijd vier keer verloren, maar voor de rest zie ik veel goeie dingen hier. En de laatste weken hebben we de zeges aan elkaar geregen." "Maar we leggen onszelf geen druk op: de ambitie bij het begin van het seizoen was Europees voetbal afdwingen." (PD)