Racing Genk heeft dinsdag de Nederlander Albert Stuivenberg aangesteld als opvolger van de maandag ontslagen Peter Maes. In het seizoen 2000-2001 was Stuivenberg al in België, bij RWDM, aan de slag als hoofd opleidingen en assistent-coach. Dit was in het kader van een samenwerkingsverband tussen Feyenoord en RWDM.

Stuivenberg trainde verder nog jeugdelftallen van Feyenoord, Al-Jazira, het Nederlandse nationale team U17 en Jong Oranje (U23). Met het Nederlandse U17-team werd hij zowel in 2011 als in 2012 Europees kampioen. Tussen 2014 en 2016 was hij assistent-coach van Louis van Gaal bij Manchester United. Na het ontslag van Van Gaal na vorig seizoen, zat ook Stuivenberg zonder club.

De Rotterdammer wordt na Johan Boskamp, Sef Vergoossen en Mario Been de vierde Nederlandse trainer in Genk. Stuivenberg volgt Peter Maes op, die maandag door Racing Genk aan de deur gezet na een tegenvallend parcours in de competitie. De Limburgers staan pas negende, op negen punten van een plek in play-off 1. In de Croky Cup zit het wel nog in de halve finales (waarin het Oostende ontmoet), in de Europa League werd Europees overwinterd en nemen de Limburgers het in de zestiende finales op tegen het Roemeense Astra Giurgiu.

Dinsdagavond ontvangt Genk nog AA Gent op de 21e speeldag van de Jupiler Pro League. Dat gebeurt nog onder de hoede van assistent Rudi Cossey.

Racing Genk heeft dinsdag de Nederlander Albert Stuivenberg aangesteld als opvolger van de maandag ontslagen Peter Maes. In het seizoen 2000-2001 was Stuivenberg al in België, bij RWDM, aan de slag als hoofd opleidingen en assistent-coach. Dit was in het kader van een samenwerkingsverband tussen Feyenoord en RWDM. Stuivenberg trainde verder nog jeugdelftallen van Feyenoord, Al-Jazira, het Nederlandse nationale team U17 en Jong Oranje (U23). Met het Nederlandse U17-team werd hij zowel in 2011 als in 2012 Europees kampioen. Tussen 2014 en 2016 was hij assistent-coach van Louis van Gaal bij Manchester United. Na het ontslag van Van Gaal na vorig seizoen, zat ook Stuivenberg zonder club. De Rotterdammer wordt na Johan Boskamp, Sef Vergoossen en Mario Been de vierde Nederlandse trainer in Genk. Stuivenberg volgt Peter Maes op, die maandag door Racing Genk aan de deur gezet na een tegenvallend parcours in de competitie. De Limburgers staan pas negende, op negen punten van een plek in play-off 1. In de Croky Cup zit het wel nog in de halve finales (waarin het Oostende ontmoet), in de Europa League werd Europees overwinterd en nemen de Limburgers het in de zestiende finales op tegen het Roemeense Astra Giurgiu. Dinsdagavond ontvangt Genk nog AA Gent op de 21e speeldag van de Jupiler Pro League. Dat gebeurt nog onder de hoede van assistent Rudi Cossey.