Dat heeft de Limburgse eersteklasser bekendgemaakt.

Alex McLeish had in augustus een contract voor één seizoen (met één seizoen optie) ondertekend in de Cristal Arena, waar hij de al na één speeldag ontslagen Emilio Ferrera had opgevolgd. De voormalige verdediger slaagde er echter niet in om Genk naar Play-off 1 te loodsen, de Limburgers vielen op de slotspeeldag van de reguliere competitie uit de top zes en spelen Play-off 2.

Dinsdagmorgen heeft McLeish aan algemeen directeur Patrick Janssens laten weten dat hij geen kandidaat is voor een nieuw contract. Club en trainer hebben beslist dit nu al bekend te maken om alle speculatie te vermijden en zich volledig te kunnen focussen op de play-offs.

'Ik heb besloten om mijn contract niet te verlengen. Deze uitdaging heeft me deugd gedaan en ik ben trots dat ik met deze groep, die mentaal, tactisch en technisch vooruitgang geboekt heeft, heb kunnen werken. Ik ben trots dat we dit seizoen een 46 procent win-ratio hebben behaald en op dit ogenblik met 49 punten in vergelijking met vorig seizoen vier punten meer hebben behaald', aldus McLeish, die eerder onder meer coach was bij de Glasgow Rangers, de Schotse nationale ploeg en Aston Villa. 'Ikzelf, de staf en de spelers beloven dat we alles zullen geven, zoals we dat hebben gedaan in de reguliere competitie', klinkt het.

Play-off 2

Genk, dat in Play-off 2A ondergebracht werd met Zulte Waregem, KV Mechelen en Waasland-Beveren, begint vrijdag aan zijn play-offs met een thuiswedstrijd tegen Essevee. (Belga/KVDA)

Dat heeft de Limburgse eersteklasser bekendgemaakt. Alex McLeish had in augustus een contract voor één seizoen (met één seizoen optie) ondertekend in de Cristal Arena, waar hij de al na één speeldag ontslagen Emilio Ferrera had opgevolgd. De voormalige verdediger slaagde er echter niet in om Genk naar Play-off 1 te loodsen, de Limburgers vielen op de slotspeeldag van de reguliere competitie uit de top zes en spelen Play-off 2. Dinsdagmorgen heeft McLeish aan algemeen directeur Patrick Janssens laten weten dat hij geen kandidaat is voor een nieuw contract. Club en trainer hebben beslist dit nu al bekend te maken om alle speculatie te vermijden en zich volledig te kunnen focussen op de play-offs. 'Ik heb besloten om mijn contract niet te verlengen. Deze uitdaging heeft me deugd gedaan en ik ben trots dat ik met deze groep, die mentaal, tactisch en technisch vooruitgang geboekt heeft, heb kunnen werken. Ik ben trots dat we dit seizoen een 46 procent win-ratio hebben behaald en op dit ogenblik met 49 punten in vergelijking met vorig seizoen vier punten meer hebben behaald', aldus McLeish, die eerder onder meer coach was bij de Glasgow Rangers, de Schotse nationale ploeg en Aston Villa. 'Ikzelf, de staf en de spelers beloven dat we alles zullen geven, zoals we dat hebben gedaan in de reguliere competitie', klinkt het.Genk, dat in Play-off 2A ondergebracht werd met Zulte Waregem, KV Mechelen en Waasland-Beveren, begint vrijdag aan zijn play-offs met een thuiswedstrijd tegen Essevee. (Belga/KVDA)